SUD U SAD: Presudio da je Tviter prekršio ugovor o isplaćivanju bonusa zaposlenima

Tanjug

24. 12. 2023. u 18:41

SAVEZNI američki sudija doneo je presudu da je kompanija Iks (Tviter) prekršila ugovor sa svojim zaposlenima kada im nije isplatila milione dolara obećane prošle godine.

СУД У САД: Пресудио да је Твитер прекршио уговор о исплаћивању бонуса запосленима

Foto Tanjug/AP

Prema tužbi se navodi da je kompanija obećala zaposlenima da će im dati polovinu potencijalnih bonusa pre i nakon što je milijarder Ilon Mask kupio kompaniju 2022. godine, ali pare nikad nisu isplaćene, preneo je list Hil.

Bivši direktor kompanije za kompenzacije podneo je tužbu protiv ove društvene medije u junu.

-Kada je Šobinger uradio ono što je od njega Tviter tražio, Tviter je ponudio da mu plati bonus u skladu sa onim što su obavezni ugovorom, u okviru kalifornijskog zakona. Međutim, pošto su navodno odbili da mu plate obećani bonus, to znači da je Tviter prekršio ugovor, naveo je okružni sudija Vins Čabrija u završnoj reči.

Kompanija se branila da je dogovor o bonusu bio samo verbalni i da ne treba da se plati, po zakonu iz Teksasa.

Čabrija je umesto toga rekao da se Tviter pridržava kalifornijskog zakona, koji kaže da je sporazum pravno važeći.

-Svi Tviterovi kontradiktorni argumenti su pali, napisao je Čabrija.

Iks se suočio se većim brojem tužbi otkako je Mask preuzeo kompaniju, uključujući više tužbi za kompenzaciju, nezakonite otkaze i tvrdnje o diskriminaciji.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!