"NEKA TRUNU U PAKLU" Božićna čestitka protivnicima - u Trampovom stilu

Марија Стевановић
Marija Stevanović

26. 12. 2023. u 14:08

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp u svojoj božićnoj poruci svojim protivnicima poručio je da „trunu u paklu“.

НЕКА ТРУНУ У ПАКЛУ Божићна честитка противницима - у Трамповом стилу

FOTO: Tanjug/AP

Tramp, koji je u trci za republikanskog kandidata na predsedničkim izborima, u nizu objava na društvenoj mreži Istina, na Badnji dan i Božić po gregorijanskom kalendaru, oštro je kritikovao aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena i specijalnog američkog tužioca Džeka Smita, koji je podigao optužnice protiv Trampa, u kojima ga tereti da je pokušao da poništi rezultate izbora 2020. i da je skrivao poverljiva dokumenta na Floridi.

U jednoj od svojih objava Tramp je poželeo srećan Božić svima, uključujući, kako je naveo, „jedinoj nadi pokvarenog Džoa Bajdena, poremećenom Džeku Smitu“.

On je čestitao Božić „svetskim vođama, i dobrim i lošim“, ali od kojih „niko nije tako zao i 'bolestan' kao nasilnici koje imamo u našoj zemlji“ koji, kako je naveo, pokušavaju da unište „nekada velike SAD“ svojom politikom otvorenih granica, inflacijom, predajom Avganistana, „novom zelenom agendom“, visokim porezima, „buđenjem vojske, Rusija/Ukrajina, Izrael/Iran“ i „svim ludilom oko električnih automobila“.

- Neka trunu u paklu. Ponovo, srećan Božić - napisao je Tramp.

Tramp je, kritikujući Bajdena i Smita, izneo tvrdnje da su njegovi pokušaji da ostane na vlasti nakon izbora 2020. godine predstavljali „vitalnu odbranu američke demokratije“ i da su zato bili potpuno legalni.

U jednoj od svojih objava, Tramp je napisao da je njegova kampanja bila na meti špijuna.

- Špijunirali su moju kampanju, lagali Kongresu, izigrali FISA (Zakon o nadzoru stranih obaveštajnih službi), namestili predsedničke izbore, omogućili milonima ljudi, mnogima iz zatvora i mentalnih institucija, da preplave našu zemlju, zabrljali u Avganistanu, a nasilnici i nespretni Džoa Bajdena, poput poremećenog Džeka Smita, progone me na dosad neviđenom nivou u našoj zemlji??? To se zove mešanje u izbore. Srećan Božić! - napisao je Tramp na Badnje veče.

Tramp je na Božić optužio Bajdena da orkestrira mešanje u izbore aludirajući na 91 optužbu za krivična dela i četiri odvojena suđenja s kojima se suočava.

On je obećao svojim pristalicama „veliku i slavnu pobedu“ na predsedničkim izborima 2024. godine, prenosi Sputnjik. 

BONUS VIDEO:

POLICAJAC VLADIMIR ZA "NOVOSTI": Udarali su me metalnom šipkom, nisam se povukao


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!