DEČAK UBIO DETE (10): Užasni zločin počinio očevim pištoljem, ostavio vršnjaka da iskrvari na parkingu

Tanjug

03. 01. 2024. u 08:40

DESETOGODIŠNjI dečak iz Kalifornije uhapšen je zbog sumnje da je očevim pištoljem ubio drugo dete, saopštile su danas lokalne vlasti.

ДЕЧАК УБИО ДЕТЕ (10): Ужасни злочин починио очевим пиштољем, оставио вршњака да искрвари на паркингу

Foto: Tanjug/AP Photo

Pripadnici policije okruga Sakramento odgovorili su u subotu u 16.30 na dojavu o pucnjavi u predgrađu Sakramenta Futil Farms, prenosi AP.

Po dolasku na lice mesta, na parkingu su zatekli 10-godišnjeg dečaka koji krvari iz glave i vrata, ali uprkos pruženoj prvoj pomoći dečak je kasnije proglašen mrtvim u bolnici, saopštila je šerifova kancelarija na društvenim mrežama.

Dečak je identifikovan kao Kit Frirson i on je, kako se navodi, napustio svoj stan nedugo pre pucnjave da bi se vozio biciklom, rekao je njegov rođak za lokalnu TV KCRA.

Prema saopštenju šerifove kancelarije, drugi 10-godišnjak je otišao do kamiona svog oca da mu donese cigarete i u kabini je pronašao napunjen pištolj koji je uzeo i hvalio se da njegov otac ima pištolj.

- Potom je ispalio metak u žrtvu i pobegao u obližnji stan - navodi se u saopštenju šerifove kancelarije. Desetogodišnjak koji je pucao je uhapšen zbog sumnje da je izvršio ubistvo, a njegov otac je uhapšen zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela uključujući nošenje ukradenog, napunjenog vatrenog oružja u vozilu, ugrožavanje dece i saučesništvo u zločinu.

Vlasti navode da je dečak takođe pokušao da sakrije pištolj koji je bacio u kantu za smeće, gde su ga kasnije pronašli pripadnici policije. Otac je u istražnom pritvoru i određena mu je kaucija od 500.000 dolara.

Reč je o bivšem osuđeniku kome je "zakonski zabranjeno da poseduje vatreno oružje", saopštila je šerifova kancelarija, uz napomenu da je oružje kojim je izvršeno krivično delo ukradeno 2017. godine.

BONUS VIDEO: OTAC PRONAŠAO TELA SINA I SNAJE: „Dozivao sam "Igore", nije reagovao – već su bili mrtvi“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)