RATNO STANJE, TEKSAS IZVEO TENKOVE NA GRANICU, USTALI I FARMERI: Guverner Abot poručio - Spremni smo za sukob (VIDEO)

Tanjug

27. 01. 2024. u 08:54

GUVERNER američke države Teksas Greg Abot odobrio je raspoređivanje vojnih tenkova Nacionalne garde Teksasa na južnoj granici.

РАТНО СТАЊЕ, ТЕКСАС ИЗВЕО ТЕНКОВЕ НА ГРАНИЦУ, УСТАЛИ И ФАРМЕРИ: Гувернер Абот поручио - Спремни смо за сукоб (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Iks/@_Debraj_Paul_

Izjavio je i da je spreman za sukob sa saveznim vlastima oko pravnog spora koji se tiče demontaže barijera duž državnog dela granice SAD sa Meksikom.

- U malo verovatnom slučaju da se to desi, spremni smo da uradimo ono što smo radili poslednjih mesec dana, a to je izgradnja barijera - izjavio je Abot u intervju sa Takerom Karlsonom, na pitanje o mogućnosti da savezna vlada preuzme Nacionalnu gardu Teksasa.

U ponedeljak je Vrhovni sud SAD izdao privremenu naredbu kojom se agentima federalne granične patrole dozvoljava da uklone fizičke granične barijere koje je postavio Teksas. Međutim, Abot tvrdi da Teksas ima ustavna ovlašćenja da zaštiti svoje granice, zbog neuspeha savezne vlade da se pozabavi prilivom ilegalnih migranata u Sjedinjene Države.

Inače, ranije danas, iz Sindikata graničnih patrola saopšteno je da njegovi federalni agenti neće hapsiti pripadnike Nacionalne garde Teksasa zbog poštovanja njihovih zakonskih naređenja. Agenti granične patrole cene i poštuju akcije Teksasa, navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, gnev građana zbog odluke Vzhovnog suda sve je vidljiviji.

U znak podrške vlastima Teksasa pokrenut je veliki patriotski kovoj.

Protiv odluka Bajdenove administracije ustali su tamošnji farmeri, zahtevajući zaštitu južne granice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!