EU VODI INFORMACIONI RAT PROTIV RUSIJE: Brisel aktivno pribegava nelegitimnim merama

Novosti online

12. 02. 2024. u 09:22

EVROPSKA unija, zapravo, vodi informacioni rat protiv Rusije i koristi nelegitimne mere protiv ruskih novinara, izjavio je u intervjuu Sputnjiku vršilac dužnosti stalnog predstavnika Rusije pri EU Kiril Logvinov.

ЕУ ВОДИ ИНФОРМАЦИОНИ РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Брисел активно прибегава нелегитимним мерама

Foto: Goran Čvorović

- Glavni predlog za rešavanje protoka informacija je suprotstavljanje ‘ruskoj pretnji’. To je razumljivo jer, u suštini, u toku je rat protiv naše zemlje na informacionom polju. Kao i u drugim oblastima, Brisel aktivno pribegava nelegitimnim merama, uvodeći beskrajne sankcije protiv ruskih novinara i ograničavajući rad ruskih medija, istakao je v. d. stalnog predstavnika Rusije.

Prema njegovim rečima, EU se, navodno, pod maskom borbe protiv dezinformacija, bori protiv nepogodnih medija i novinara, odsecajući evropsko društvo od alternativnih izvora informacija.

- Sve što ne odgovara zapadnom mejnstrimu, izloženo je oštroj cenzuri. U toku je čistka informacionog prostora. Cilj je da se evropsko društvo odseče od alternativnih medija i resursa. Istovremeno, evropska birokratija, stežući informacione šrafove, pokušava da mobiliše lokalne birače u kontekstu izbora za Evropski parlament - istakao je Logvinov.

Situacija sa ruskim medijima na Zapadu poslednjih godina postaje sve teža. U novembru 2016. godine, Evropski parlament je usvojio rezoluciju u kojoj se govori o neophodnosti suprotstavljanja ruskim medijima, a istovremeno, glavnim pretnjama nazvani su RT i Sputnjik.

Brojni zapadni političari, uključujući američke senatore i kongresmene, kao i francuskog predsednika, optuživali su Sputnjik i RT za mešanje u američke izbore.

U poslednje vreme, EU je uvela sankcije najvećim ruskim medijima, zabranivši njihovo emitovanje na teritoriji EU. Takva odluka doneta je bez obraćanja sudu ili nacionalnim regulatornim telima u zemljama EU, odgovornim za medijsko tržište svojih zemalja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!