"KAO ZONA SMRTI": Objavljen snimak iz Pojasa Gaze, prizori iz bolnice zastrašujući (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

20. 02. 2024. u 09:23

SVETSKA zdravstvena organizacija (SZO) objavila je snimak iz bolnice Naser u gradu Kan Junis, na jugu Pojasa Gaze, u koju su njeni timovi ušli u nedelju, dva dana nakon što su izraelske trupe izvršile raciju u toj ustanovi pošto su navodno dobili obaveštajne podatke da su tu taoci koje drži Hamas.

КАО ЗОНА СМРТИ: Објављен снимак из Појаса Газе, призори из болнице застрашујући (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Na snimku objavljenom na mreži "Iks" vide se medicinski radnici kako evakuišu pacijente uz svetlost baklji i opisuju štetu na objektima bolnice.

Jedan lekar UN je opisao tu scenu kao "zonu smrti".

Direktor SZO Tedros Gebrejesus saopštio je prethodno da je toj agenciji UN dozvoljeno da uđe u bolnicu Naser, dva dana nakon što joj je bio odbijen zahtev za ulazak u taj medicinski kompleks. On je naveo da je pomognuto lečenje 14 kritičnih pacijenata, od kojih je dvojici bio potreban respirator.

- I dalje je u bolnici Naser 180 pacijenata i 15 doktora i medicinskih sestara. Bolnica se i dalje suočava sa akutnim nedostatkom hrane, osnovne medicinske opreme i kiseonika. Isključena je voda, nema struje, osim rezervnog generatora koji napaja aparate za održavanje života - istakao je Gebrejesus na mreži "Iks".

(Tanjug)

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave