AZERBEJDŽAN DAJE 1,6 MILIJARDI DOLARA ZA NOVE LOVCE: Izbor Bakua će vas iznenaditi (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

22. 02. 2024. u 22:00

SAJT Azernews objavio je informaciju da je Pakistanski aeronautički kompleks potpisao je najveći izvozni ugovor u istoriji Pakistana sa azerbejdžanskim vazduhoplovstvom.

АЗЕРБЕЈЏАН ДАЈЕ 1,6 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА ЗА НОВЕ ЛОВЦЕ: Избор Бакуа ће вас изненадити (ВИДЕО)

Foto Rosoboronexport www.roe.ru

Ugovor za borbene avione JF-17C Block-III potpisan je za 1,6 milijardi dolara, uključujući avione, obuku i municiju, javili su pakistanski mediji.

Pakistanski aeronautički kompleks je velika kompanija koja proizvodi avione i druge stvari za vojsku u Pakistanu. Pokrenuto je 1971. godine od strane pakistanskih vazduhoplovnih snaga.

Oni rade sa kompanijama iz Turske i Kine kako bi napravili neke od svojih proizvoda. Pakistanski aeronautički kompleks takođe ima preduzeća u drugim zemljama kao što su Mjanmar, Nigerija, Katar, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

JF-17 Thunder Block III, je faktički nadogradnja starije verzije JF-17A Block II, a modernizacija letelice se ogleda 1000+ TRM AESA radar KLJ-7A sa mogućnošću otkrivanja cinjeva na daljinama od 150-220 km.

Ugradnja „heads up display“ koji se koristi na lovcu 5. generacije J-20, novi displej na pilotskoj kacigi za praćenje leta rakete, isti HMDCS koristi se i na lovcu J-20. napredni IR i UV sistem za upozorenje o približavnju raketa vazduh-vazduh, spoljni i unutrašnji senzori radi utvrđivanje jasne situacije u i oko letelice, nove rakete vazduh-vazduh velikog dometa, 3-osni FBW sistem, poboljšana fuzija senzora, integrisane, umrežene i sa podacima povezane mogućnosti izvođenje vazdušnih operacija, novi kokpit, povećan kapacitet nosivosti i više podvesnih tačaka za oružje. Ukupna težina letelice iznosi 13.607 kg.

U konstrukciji letelice ugrađeno je više kompzitnih materijala, letelicai ma manju težinu, na spoljne tačke moguće je okačiti rakete i druga ubojna sredsdstva do težine 5 kg. Borbeni dolet letelice je 1.450 km, a maksimalni dolet 2.500 km. Avion ostvaruje maksimalnu brzini od 1,7 maha i maksimalni palfon leta je 17.000 metara.

PAC JF-17 Thunder Block III zadržale su identičan ruski motor kao i prethodne verzije ove letelice RD-93, dok su kineski motori viših performansi trenutno u različitim fazama testiranja i predviđa se zamena na svim verzijama ovog aviona.

Kombinacijom raketa dugog dometa PL-10 HOBS i PL-15 VLRAAM sa AESA radarom, kao i ugrađenim paketom za elektronsko ratovanje pokriće svaki deo modernog vazdušnog ratovanja.

Kompletan avion se proizvodi u pakistanskim pogonima i kako ga proizvođači označavaju predstavlja letelicu koja je spremna da odgovori na sve izazove ratova i sukoba u regionu.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu