ANKETA OTKRILA VELIKU PROMENU: Ovako danas Amerikanci gledaju na izgradnju zida duž granice sa Meksikom

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

26. 02. 2024. u 20:11

VEĆINA Amerikanaca podržava izgradnju zida duž granice Sjedinjenih Država sa Meksikom, pokazuje novo istraživanje Univerziteta Monmut.

АНКЕТА ОТКРИЛА ВЕЛИКУ ПРОМЕНУ: Овако данас Американци гледају на изградњу зида дуж границе са Мексиком

Tanjug

Kako se navodi, 53 odsto ispitanih reklo je da podržava izgradnju graničnog zida, što je prvi put da je većina Amerikanaca podržala predlog otkako je o njemu počelo da se priča u predizbornoj kampanji 2015. godine, prenosi Hil.

Sa druge strane, 46 odsto njih protivi se izgradnji zida.

U zaključcima istraživanja ističe se da je podrška izgradnji zida porasla u proteklih osam meseci među republikancima i nezavisnim biračima, dok je opala među demokratama.

- Ilegalna migracija je postala centralno pitanje na ovogodišnjim predsedničkim izborima. Druge ankete su pokazale da je ovo najslabija oblast u Bajdenovoj politici - rekao je direktor nezavisnog Instituta za ispitivanje javnog mnjenja Univerziteta Monmut Patrik Marej.

Istraživanja pokazuju da osam od 10 Amerikanaca smatra ilegalnu migraciju veoma ili donekle ozbiljnim problemom.

 

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS - Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)