"ZA GRČKU NEMA GOVORA O TOME!" Micotakis o slanju snaga evropskih zemalja u Ukrajinu

Марија Стевановић
Marija Stevanović

27. 02. 2024. u 08:49

"ZA GRČKU nema govora o slanju evropskih snaga ili snaga NATO-a u Ukrajinu", izjavio je grčki premijer Kirijakos Micotakis posle konferencije evropskih lidera o Ukrajini, koju je u Parizu u ponedeljak organizovao francuski predsednik Emanuel Makron, prenosi Tanjug.

ЗА ГРЧКУ НЕМА ГОВОРА О ТОМЕ! Мицотакис о слању снага европских земаља у Украјину

Foto Tanjug/AP

Micotakis je rekao da je to stav i "većine njegovih kolega", ističući da to pitanje "dezorijentiše napore" da se podrži Ukrajina, prenosi Katimerini.

Dodao je da je na skupu ponovo potvrđeno jedinstvo i rešenost saveznika da podrže Ukrajinu da se odbrani od ruske invazije. Makron je posle konferencije rekao da nema konsenzusa o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajinu, ali je naglasio da "ništa ne treba isključiti".

- Nema konsenzusa o slanju trupa u ovom trenutku. Ništa ne treba isključiti. Učinićemo sve kako Rusija ne bi pobedila - rekao je Makron na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Samitu u Parizu prisustvovalo je oko 20 evropskih lidera, a iz Jelisejske palate je saopšteno da je cilj skupa da ruskom predsedniku Vladimiru Putinu bude poslata "poruka da je Evropa odlučna da pomogne Ukrajini i suprotstavi se 'narativu Kremlja' da Rusija mora da dobije rat, koji je ušao u treću godinu".

BONUS VIDEO:

MANASTIR SVETOG PROROKA ILIJE KOD DERVENTE: Kako se odlazi po badnjak i šta običaji nalažu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave