ZELENSKI U TURSKOJ: Sutra sa Erdoganom u Ankari

Novosti online

07. 03. 2024. u 21:35

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski posetiće sutra Tursku i sastati se sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, saopšteno je danas iz turskog predsedništva.

ЗЕЛЕНСКИ У ТУРСКОЈ: Сутра са Ердоганом у Анкари

Foto: Profimedia

Dvojica lidera će razgovarati o toku rata u Ukrajini, sporazumu o izvozu žita Crnim morem, kao i bilateralnim odnosima Turske i Ukrajine, prenosi Rojters.

Rusija se u julu prošle godine povukla iz sporazuma, koji je Ukrajini omogućavao da bezbedno izvozi žito iz svojih crnomorskih luka, uz obrazloženje da se ignorišu njeni zahtevi za boljim uslovima za sopstveni izvoz hrane i đubriva.

Ankara je pokušala da ubedi Rusiju da se vrati Inicijativi za crnomorsko žito uz posredovanje Turske i Ujedinjenih nacija, dok je iz Moskve saopšteno da nisu zainteresovani za oživljavanje sporazuma.

Turska je članica NATO-a i deli pomorsku granicu sa Ukrajinom i Rusjiom u Crnom moru, i ima cilj da održi dobre veze sa obe zemlje, navodi agencija.

BONUS VIDEO: SIVA KNjIGA 2024: Održana 16. godišnja konferencija o ekonomskim reformama u Srbiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)