BRITANSKI OBAVEŠTAJCI O TENKU ARMATA: Da li je zaista bio na frontu u Ukrajini! (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 03. 2024. u 07:21

TEMOM sudbine tenka T-14 Armata bavila se i britanska vojna obaveštajna služba koja je u svom redovnu biltenu iznela neke svoje tvrdnje o ovom tenku i zašto se ovaj oklopnjak koji se smatra novom generacijom ruskih tenkova nije pojavio na ukrajinskom frontu.

БРИТАНСКИ ОБАВЕШТАЈЦИ О ТЕНКУ АРМАТА: Да ли је заиста био на фронту у Украјини! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Britanska vojna obaveštajna služba fokusirala se na izjavu Sergeja Čmezova, predsednika ruskog odbrambenog proizvođača „Rostek“, da T-14 Armata koji je ušao u službu ruske vojske neće biti raspoređen u Ukrajini. On je naveo i da visoki troškovi ograničavaju proizvodnju tenkova „armata“.

Britanska vojna obaveštajna služba navodi da je tenk „armata“ debitovao na Paradi pobede 2015. godine, ali je tokom premijere došlo do zastoja jednog od tenkova. Isto tako glavni korisnik treba da bude 1. gardijska tenkovska armija ili Kantimirovska tenkovska armija, koja je još 2021. godine trebala da dobije tenkove T-14 Armata, ali od toga za sad nije bilo ništa.

Britanska vojna obaveštajna služba zaključuje da je malo verovatno da će bilo koja ruska jednica na frontu da dobije nove tenkove „armata“.

Britanci navode da je tenk viđen kako izvodi obuku u decembru 2022. iako je to bio početak septembra 2022. i novembar tekuće godine.

Spominju se i ruski mediji, ili kako ih Britanci nazivaju novinske agencije Kremlja, da će se tenk koristiti na frontu u Ukrajini. Međutim, materijalnih dokaza u vidu snimaka ili fotografija o upotrebi tenka „armata“ u Ukrajini nema.

Do danas je gotovo sigurno da T-14 Armata nije raspoređen u Ukrajini, što je vrlo verovatno zbog potencijalne štete po reputaciju zbog gubitka prestižnog vozila u borbi i zahteva da se proizvedu veće količine tenkova koje mogu samo biti smo druge varijante.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!