NOVA SAZNANJA U SLUČAJU DANIJELE KLET: Sumnja se da je vodila tajni život u Italiji tokom bekstva

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

15. 03. 2024. u 17:00

ISTRAGA u slučaju teroristkinje RAF Danijele Klete otkrila je nove tragove koji možda ukazuju da je vodila tajni život u Italiji tokom bekstva.

НОВА САЗНАЊА У СЛУЧАЈУ ДАНИЈЕЛЕ КЛЕТ: Сумња се да је водила тајни живот у Италији током бекства

Foto: Fejsbuk printskrin

Kada je uhapšena, Klete je navodno imala italijanski pasoš na ime "Klaudija Vernone". Tokom pretresa prošlog četvrtka, kriminalistička policija je, kako se navodi, pronašla još jedan identifikacioni dokument.

On je bio na ime italijanske državljanke "Klaudije Bernadi", navodno rođene 12. novembra 1963. godine.

Dva lična dokumenta, dva italijanska imena: Da li je Danijela Klete planirala da pobegne iz svog berlinskog stana ili je već vodila tajni život u Italiji pod raznim pseudonimima?

Da li su dokumenti ukradeni, falsifikovani ili čak zvanično izdati, deo je istrage, piše Bild.

- Nekada je bilo veoma lako falsifikovati italijanske pasoše. Lako su se falsifikovale kao turske lične karte. U Italiji je takođe bilo mnogo provala u javne organe u kojima su ukradeni blanko dokumenti. Dakle, prevaranti su imali originalni papir u svojim rukama -  rekao je istražitelj za Bild.

On je dodao da je Danije jednostavno uzela dokument koji joj je bio dostupan.

- Da ste joj kupili danski, verovatno bi i to uzela. Bilo bi neverovatno da ima legitimaciju iz neke afričke ili azijske zemlje - dodao je on.

Prema informacijama generalnog federalnog tužioca, Klete je zajedno sa ostalim pripadnicima RAF-a pripadala "Vinćenco Spano komandi". Tako su se zvale ubice RAF-a koje su 13. februara 1991. uveče izveli napad oružjem na američku ambasadu u Bonu. Teroristi su 250 puta pucali na zgradu ambasade.

Bild piše da je Vinćenco Spano bio italijanski levičarski ekstremista koji se pripisuje italijanskim "Crvenim brigadama" i francuskoj terorističkoj bandi "Action Directe".

Kada su važni teroristi RAF-a Vili Peter Stol i Elizabet fon Dajk bili ubijeni od strane policije tokom pokušaja hapšenja 1978. i 1979. godine, oni su već imali kod sebe lažne italijanske lične karte. Njih su ukrali pripadnici italijanskih "Crvenih brigada" u letovalištu Sala Komačino na jezeru Komo.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: GLASANjE U RUSIJI- IRVASI STIGLI PRVI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!