NOVA ZAPALJIVA IZJAVA MAKRONA: Odgovorićemo na sve napade koje Rusija izvede

Novosti online

22. 03. 2024. u 16:23

ZAPAD će podržati Ukrajinu onoliko intenzivno koliko je potrebno „suočen sa svim mogućim napadima” na Ukrajinu iz Rusije, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron.

НОВА ЗАПАЉИВА ИЗЈАВА МАКРОНА: Одговорићемо на све нападе које Русија изведе

Foto AP

- Stvorio sam stratešku nejasnoću, a sve više zemalja to podržava... I mi više ne govorimo da ćemo jednostavno podržavati Ukrajinu onoliko dugo koliko je potrebno, mi zvanično kažemo da ćemo je podržavati onoliko intenzivno koliko je potrebno. Što znači da smo spremni da odgovorimo na sve napade koje Rusija izvede - rekao je Makron na konferenciji za novinare posle samita EU u Briselu.

On je istakao da mnogi na Zapadu veruju da se Rusija „neće zaustaviti na Ukrajini“. 

- Ako neko misli da će Rusija stati u Donbasu i na Krimu, onda se vara. I svi dele ovo mišljenje. Predsednik Džo Bajden je pre nekoliko dana rekao nešto slično: ko veruje da će stati? - dodao je francuski predsednik.

Ranije je Makron rekao da se EU složila da stvori „devetu koaliciju za duboke udare“ – snabdevajući Ukrajinu raketama srednjeg i dugog dometa. On je takođe rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. 

Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, konsenzus još nije postignut, „ali se ništa ne može isključiti“. Tokom sastanka sa opozicionim liderima početkom marta, Makron je ponovio da Francuska „nema granica i crvenih linija“ po pitanju pomoći Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu