MOSKVA SPREMNA ZA BILO KAKAV RAZVOJ DOGAĐAJA Ruski diplomata poručio: Ukrajina je za Zapad samo polje bitke

Милица Шкорић
Milica Škorić

01. 04. 2024. u 08:04

ODNOSI Rusije i SAD mogu se opisati kao "nešto više od hladnog rata", a Ruskoj Federaciji danas je suprotstavljena vojnoindustrijska mašinerija Ukrajine i NATO-a, rekao je za "RIA Novosti" Konstantin Gavrilov, šef ruske delegacije na pregovorima za pitanja vojne bezbednosti i kontrole naoružanja u Beču.

МОСКВА СПРЕМНА ЗА БИЛО КАКАВ РАЗВОЈ ДОГАЂАЈА Руски дипломата поручио: Украјина је за Запад само поље битке

Foto AP

Gavrilov je podsetio da je Alijansa u Madridu 2022. usvojila stratešku koncepciju u kojoj se navodi da je Rusija "direktna i najznačajnija pretnja" za nju, što je, kako ocenjuje, bitno, budući da će to biti polazna tačka za odnose sa Ruskom Federacijom tokom narednih deset godina. 

- Agresivna politika prema našoj zemlji dovešće do potpune degradacije vojnopolitičke situacije u Evropi. Tako neće još dugo moći - upozorava on.

Gavrilov dodaje i da je Moskva spremna za bilo kakav razvoj događaja, pa čak i na slanje NATO trupa u Ukrajinu.

- Više puta smo upozoravali da njihovo sve veće učešće u oružanom sukobu može dovesti do direktnog vojnog sukoba nuklearnih država s katastrofalnim posledicama, a odgovornost za to će biti na njima.

U ovom trenutnom sukobu, Ukrajina je za Zapad, kako kaže, samo polje bitke i instrument borbe protiv Moskve, dok su zemlje Zapada u pozadini, isporučujući Ukrajincima oružje, i dajući im obaveštajne podatke.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ BEČA - Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave