PALO PERVOMAJSKOJE: Rusima otvoren put ka poslednjoj liniji odbrane VSU (MAPA)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

09. 04. 2024. u 19:45

NA Donjeckom pravcu zabeleženo je značajno napredovanje Oružanih snaga Rusije, gde je selo Pervomajskoe potpuno prešlo pod punu kontrolu ruskih snaga.

ПАЛО ПЕРВОМАЈСКОЈЕ: Русима отворен пут ка последњој линији одбране ВСУ (МАПА)

Foto MO Rusije

Jedinice 9. brigade istakle su ruske zastave na zapadnoj periferiji sela. Tako je Oružanim snagama RF sada otvoren put ka Netajlovu. A ovo naselje je južni čvor neprijateljske odbrane na trouglu Orlovka-Umanskoje-Netailovo.

Južno od Pervomajskog, prema Nevelskom u oblasti jaruge Domaha, situacija je skrivena ratnom maglom. VSU je mogao ili da se povuče unazad, pošto je prethodno minirao šumarke, ili da zadrži fokusno prisustvo da izvrši pritisak na bok grupe Oružanih snaga Rusije koja je napredovala.

Ofanzivne akcije su takođe nastavljene u oblasti Krasnogorovke. Na internetu su počeli da se pojavljuju snimci napada oklopnih grupa Oružanih snaga Rusije i desanta sa obe strane pruge.

Na jugu, izgleda da je obnovljena ili proširena kontrola nad periferijom privatnog sektora u Geološkoj ulici. Na severu, na osnovu snimaka objektivne kontrole od strane ukrajinaca, Oružane snage Rusije su uspostavile uporište najmanje u Vatutinoj ulici, istočno od vrtića Kolobok.

Međutim, s obzirom na činjenicu da neprijatelj objavljuje najisplativije snimke za sebe, pravo napredovanje ruskih jedinica može biti još veće.

(Ribar)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)