ŠOLC SE SASTAO SA SI ĐINPINGOM: Evo šta je poručio kineski predsednik nemačkom kancelaru (FOTO)

Tanjug

16. 04. 2024. u 07:37

KINESKI predsednik Si Đinping izjavio je danas da će veze Kine sa Nemačkom nastaviti da se razvijaju čvrsto, dokle god obe strane poštuju jedna drugu i traže zajedničke osnove, uprkos razlikama koje postoje.

ШОЛЦ СЕ САСТАО СА СИ ЂИНПИНГОМ: Ево шта је поручио кинески председник немачком канцелару (ФОТО)

Foto: Profimedia

Si je, tokom sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, koji boravi u trodnevnoj poseti Kini, rekao da se bilateralni odnosi moraju razvijati u svakom pogledu, gledano na duže staze i iz strateške perspektive.

- Dokle god obe strane poštuju jedna drugu, traže zajedničke osnove, dok zadržavaju različite stavove o određenim pitanjima, komuniciraju i uče jedna od druge, a da pritom postižu obostrano korisnu saradnju, odnosi između Kine i Nemačke će nastaviti da se razvijaju postepeno - rekao je Si Šolcu.

Šolc je u ponedeljak izjavio da takmičenje između Kine i Nemačke mora da bude fer.

- U nekom trenutku, biće kineskih automobila u Nemačkoj i Evropi. Jedina stvar koja uvek mora da bude jasna, to je da takmičenje mora da bude fer. Drugim rečima, nema kopiranja, nema preterane proizvodnje, vlasnička prava ne smeju da budu ugrožena - rekao je Šolc studentima Univerziteta Tongđi u Šangaju.

Šolc je, osim Pekinga i Šangaja, posetio i Čongćing, u pratnji istaknutih nemačkih privrednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave