AKO IM BUDU U DOMETU: Huti će napasti sve brodove koji idu ka izraelskim lukama

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 05. 2024. u 16:40

JEMENSKA pobunjenička grupa Huti saopštila je danas da će gađati brodove koji se kreću ka izraelskim lukama u bilo kojoj oblasti koja je u njihovom dometu.

АКО ИМ БУДУ У ДОМЕТУ: Хути ће напасти све бродове који иду ка израелским лукама

Foto Tanjug/AP

-Ciljaćemo sve brodove koji idu ka izraelskim lukama u Sredozemnom moru, u bilo kojoj oblasti koju možemo da gađamo, rekao je portparol Huta Jahja Sarea.

Huti su pokrenuli seriju uzastopnih napada bespilotnim letelicama i projektilima na brodove u lukama u Cvenom moru kako bipokazali solidarnost s Palestincima usled rata u Pojasu Gaze.

Špediteri širom sveta su zbog napada u ogromnoj meri preusmerili svoje brodove na daleko duža putovanja oko juga Afrike.

Izraelska vojska prethodnih nedelja sve češće govori o spremnosti da pokrene kopnenu ofanzivu na grad Rafa na jugu Gaze, gde se nalazi više od milion Palestinaca suočenih sa glađu, zaraznim bolestima i svakodnevnim vazdušnim napadima.

Ranije danas iz Kancelarije UN za koordinaciju humanitarnih poslova saopšteno je da bi Izraelski upad u grad Rafa ugrozio živote stotina hiljada stanovnika Gaze i humanitarne operacije u palestinskoj enklavi.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove