PUTIN ČESTITAO VASKRS: Moćna poruka ruskog lidera

Novosti online

05. 05. 2024. u 09:18

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin čestitao je Vaskrs Rusima i pravoslavnim hrišćanima i istakao stvaralački i plodonosni rad Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih crkava.

ПУТИН ЧЕСТИТАО ВАСКРС: Моћна порука руског лидера

Foto: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Jutjub/MKROXTON

- Važno je istaći stvaralački, plodonosni rad Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih veroispovesti, usmerenih na očuvanje našeg bogatog istorijskog, kulturnog, duhovnog nasleđa, jačanja institucije porodice, vaspitanja omladine, uspostavljanja u društvu takvih trajnih vrednosti i moralnih smernica kao što su briga za bližnje, milosrđe i saosećanje. Duhovni pastiri su uvek bili uz narod. I danas, suočeni sa ozbiljnim izazovima, hrišćanske verske organizacije pružaju delotvornu, nesebičnu pomoć onima kojima je potrebna podrška i pažnja - navodi se u poruci ruskog predsednika.

Putin je napomenuo da proslava Vaskrsa u Rusiji ima bogatu duhovnu tradiciju koja ujedinjuje milione ljudi, prenosi se sa generacije na generaciju i inspiriše dobra dela i težnje.

Putin je zajedno sa gradonačelnikom Moskve Sergejem Sobjanjinom prisustvovao noćnoj vaskršnjoj službi u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi. Službu je služio patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MLADI INFLUENSER UBIJEN U UKLJUČENJU UŽIVO: Snimio sopstvenu smrt, plaćene ubice ispalile četiri metka (VIDEO)