IZVEŠTAJ SA TERENA: Turska je poslala plaćenike – ratuju za 1.500 dolara

Novosti online

28. 09. 2020. u 19:15

BRITANSKA agencija Rojters objavila je izveštaj sa ratom zahvaćenog područja Nagorno Karabaha u kome se navodi da je turska poslala kao pomoć Azerbejdžanskoj vojsci plaćenike koji su ratovali u Siriji.

ИЗВЕШТАЈ СА ТЕРЕНА: Турска је послала плаћенике – ратују за 1.500 долара

Foto: Tanjug/AP

Cena po plaćeniku je 1.500 američkih dolara.

Britanskoj agenciji ovu vest su potvrdili plaćenici u severnoj Siriji koji čekaju da budu prebačeni na bojište kao pomoć azerbejdžanskim trupama.

Azerbejdžanske vlasti nisu odgovorile, a turski predsednik je negirao takve vesti.

Veterani sa sirijskog ratišta koji pripadaju grupama Ahrar al-Sham i Jaish al-Nukhba, koje aktivno podržava Ankara naglasili su da je ceo transfer pod patronatom Turske.

Na pitanje zašto idu da se bore kratko su odgovorili – da nežele da idu, ali da nemaju novca. Život je težak i siromašan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!