PREMA ODLUCI AMERIČKE AMBASADE: Ukrajina ipak ne želi rusku vakcinu protiv virusa korona!

Novosti onlajn

18. 10. 2020. u 09:04

UKRAJINA neće kupovati rusku vakcinu protiv virusa korone, saopštila je američka ambasada u Kijevu na svojoj stranici na fejsbuku.

ПРЕМА ОДЛУЦИ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ: Украјина ипак не жели руску вакцину против вируса корона!

FOTO: Alexander Zemlianichenko Jr/ Russian Direct Investment Fund via AP

U diplomatskoj misiji su naveli da je otpravnica poslova SAD u Ukrajini Kristina Kvin imala „konstruktivnu, kolegijalnu večeru“ sa ministrom zdravlja zemlje Maksimom Stepanovim na kojem su razgovarali o borbi protiv virusa korona i reformi sektora zdravstva.

- Ukrajina neće kupovati rusku vakcinu od Kovid-19 koja nije prošla klinička testiranja na bezbednost! - saopštili su u ambasadi na kraju sastanka sa Stepanovim.

Ranije, ukrajinski ministar zdravlja nije isključio mogućnost kupovine ruske vakcine protiv korone, ako je odobri Svetska zdravstvena organizacija, ali je kasnije dodao da za sada ne treba razmatrati takvu opciju, jer, po njegovim rečima, ona nije prošla određene faze kliničkog testiranja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (2)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom