PUTIN I MAKRON RAZGOVARALI O KARABAHU: Doneli su jedinstven zaključak, pričali i o islamisti ubici iz Pariza

Tanjug

21. 10. 2020. u 07:55

PREDSEDNICI Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron razgovarali su u utorak telefonom o situaciji u Nagorno-Karabahu, saopšteno je iz njihovih kabineta.

ПУТИН И МАКРОН РАЗГОВАРАЛИ О КАРАБАХУ: Донели су јединствен закључак, причали и о исламисти убици из Париза

Foto: EPA

Kako navodi Jelisejska palata, lideri dve zemelje koje, zajedno sa SAD, kopredsedavaju Minskoj grupi OEBS-a zaduženoj za posredovanje između Jermenije i Azerbejdžana, saglasili su se da bi dve zemlje južnog Kavkaza trebalo da ponovo pokrenu "suštinske pregovore", prenosi Rojters.

Putin je, kako se dodaje u saopštenju Kremlja koje prenosi TASS, obavestio Makrona koracima koji se preduzimaju kako bi se sprečila dalja eskalacija neprijateljstava i nastavili pregovori radi rešavanja problema u vezi s Nagorno-Karabahom političkim i diplomatskim sredstvima.

- Naglašeno je da sukobljene strane moraju da poštuju sporazume o prekidu vatre iz 10. i 17. oktobra - navodi Kremlj.

TASS dodaje i da su se predsednici dogovorili da nastave kontakte na različitim nivoima.

Makron je zatražio od Putina i da pojača francusko-rusku saradnju u borbi protiv terorizma i tajne imigracije, ističe se u saopštenju francuske strane.

Kremlj navodi da su Putin i Makron ponovo istakli posvećenost zajedničkim naporima u borbi protiv terorizma, kao i da je predsednik Rusije uputio saučešće zbog terorističkog napada u predgrađu Pariza, u kojem je ubijen jedan nastavnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!