ONA JE SVOG SINA POSLALA U RAT: Supruga jermenskog premijera uputila pismo prvim damama - Teško je gledati u oči majki čija nevina deca ginu

Novosti onlajn/M.S.

21. 10. 2020. u 16:37

SUPRUGA jermenskog premijera Nikol Pašinjana, Ana Hakobian pozvala je prve dame niza zemalja da priznaju nezavisnost Nagorno-Karabaha.

ОНА ЈЕ СВОГ СИНА ПОСЛАЛА У РАТ: Супруга јерменског премијера упутила писмо првим дамама - Тешко је гледати у очи мајки чија невина деца гину

Foto: Facebook/Anna Hakobyan

Naime, Ana Hakobian je uputila pismo prvim damama Sjedinjenih Država, Francuske, Kanade, Brazila, Libana, Singapura, Litvanije, Argentine, Vijetnama sa pozivom da prizna nezavisnost Nagorno-Karabaha, čije civilno stanovništvo napada Azerbejdžan, prenosi jermenski Sputnjik. 

- Draga Prva Damo, draga moja prijateljice,

Sećate se priče o miru i ideje da su žene, a posebno mi prve dame one koje mogu imati značajnu ulogu u stvaranju mira u našim zemljama i svetu - započela je svoje pismo Ana Hakobian. 

Prema njenim rečima, rat u Nagorno-Karabahu ne vodi se samo protiv jermenskog naroda, već i protiv svih naroda regiona, protiv slobode, demokratije i mira, jer su "diktatori Azerbejdžana i Turske privukli teroriste iz Sirije, Pakistana, Avganistana i Libije da unište civilno stanovništvo".

Hakobian primećuje da su u Nagorno-Karabahu ubijene stotine ljudi - vojnici, civili, uključujući decu.

- Moj narod ne može sam da se suprotstavi ovoj tragediji. Priznavanjem Nagorno-Karabaha daćete mir svim narodima regiona, uključujući Azerbejdžan, čiji nevini sinovi umiru zbog autoritarnog i terorističkog režima - naglasila je ona.

Hakobian je rekla da je i njen sin otišao na prvu liniju fronta i istakla kako je teško gledati u oči majkama čiji sinovi nisu pored njih. Prema njenom mišljenju, samo uspostavljanje dugoročnog mira može opravdati previsoku cenu koju je platio jermenski narod.

- Priznavši Nagorno-Karabah, vaša zemlja će postati golub mira, ne samo da će sprečiti dalje krvoproliće, već će i vratiti veru čovečanstva u svoje snage i moć Božiju. Do kraja svog života, biću zahvalna vama i vašim narodima. Moj narod će se ovoga uvek sećati i svo civilizovano čovečanstvo će visoko ceniti vaš postupak - rekla je ona. 

Podsetimo, supruga jermenskog premije rekla je da nema ništa plemenitije nego dati svoj život za Otadžbinu, nakon što je sina poslala u rat. Više o tome možete pročitati KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!