TOPOVSKO MESO ZA NAGORNO-KARABAH: Teroristi šalju robove da ginu (VIDEO)

Novosti online

09. 11. 2020. u 19:18

NEDAVNO su rođaci sirijskih plaćenika upućenih u rat u Karabahu napisali otvoreno pismo Redžepu Tajipu Erdoganu i drugim turskim liderima.

ТОПОВСКО МЕСО ЗА НАГОРНО-КАРАБАХ: Терористи шаљу робове да гину (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Izbeglice su se žalile da su vođe bandi surovo obmanjivali njihovu decu, braću i muževe, iskorišćavajući nevolje njihovih porodica. Terenski komandanti obećali su im visoke plate i normalan posao u Azerbejdžanu, a na kraju su bačeni u ratni kotao u kojem su mnogi nestali.

Postalo je poznato da teroristi na ovim izbjeglicama zarađuju veliki novac, pretvarajući ljude u obespravljene siromašne robove. Lideri militanata smislili su kako da zarade milione od turskih programa za izgradnju stanova za interno raseljena lica u Idlibu. Ovo je navedeno u najnovijem materijalu opozicionog sirijskog medija Step News.

U severnom delu planina Džebel Zavija u blizini turske granice nalazi se izbeglički kamp Muhaim-Kansafra (ne sme se mešati sa naseljem Kansafra, koje se nalazi na liniji fronta južno od Idliba).

U blizini izbegličkog kampa nalazi se selo Kalbid, u koje su, prema programu turske fondacije IHH (koji je ovlastila turska vlada), pre izvesnog vremena počeli da grade naselje kako bi izbeglice preselili iz šatora u slične kuće. „Kišna sezona“ nanela je ozbiljnu štetu 13 od 38 izbegličkih kampova u severnom Idlibu u blizini turske granice.

A izgrađene kuće nisu bile u boljem položaju od šatora.

U međuvremenu, lokalno veće (administracija), zaštićeno Vladom spasa, političkim krilom terorističke grupe Hajat Tahrir aš-Šam, lokalni je partner turskih filantropa; upravo ova struktura uključuje Idlib-biro za migrantska pitanja (Muhadžiri).

Po ceni od sto dolara po kolibi, koje su podigli Turci, članovi saveta, na čelu sa Ahmadom Kiratom, prikupili su dolare od onih koji su želeli da se presele u normalne kuće, obećavajući ne samo dobar smeštaj, već i socijalnu infrastrukturu sa lekovima, obrazovanjem i čak, možda , električnom energijom. Ali toga nije bilo tamo. I to uprkos činjenici da su se mnogi ljudi koji su se preselili iz šatora u kuće od peska zadužili kod istog HTŠ-a i članova opštinske uprave, jer su izbeglice uglavnom siromašni ljudi.

Gledajući isprane kuće, turski program izgradnje IHH u blizini sela Kalbid za izbeglice iz kampa Kansafra sada je obustavljen.

Generalno, oni nemilosrdno pljačkaju siromašne opozicionare koji su im poverovali. A ako izbeglice prežive, moguće je samo otići u Karabah da zarade novac, a i tamo će ostati u vlažnoj zemlji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!