SUKOB u Nagorno-Karabahu utihnuo je 10. novembra. Vodile su se krvave bitke od 27. septembra, a i Azerbejdžan i Jermenija su napumpavale broj poginulih u redovima neprijatelja, kao i broj uništene vojne tehnike i infrastrukture.

Komentari (13)

Peca

12.11.2020. 00:16

Kafa sam ziveo u Juznoj Africi imao sam turisticku firmu i vozio jednog Iranca u neki game reserv. On mi je rekao da zna ko su Albanci i da su oni ziveli bas u tom regionu o kome pisete ,i da su se oni jedva otarasili od njih tako sto su ih rselili i poslali na Balkan. Bili su veoma krvolocan narod i bez casti . Iskoristili su Islamsku veru i pohlepu da ih presele u Srpske teritorije koje su ostale nezasticene posle Kosovske butke . On se kleo da su to ucili na muslimanskom fakultetu u Iranu . Inace veoma posten i castan covek kao musteroja . Veoma obrazovan.

Rašo

12.11.2020. 13:15

@Pero - Срби су, доказано, за последњих нешто преко 8500 година на Хелму који су Германи преименовали у Балкан! Можда су и од раније, што је вероватно али то још није ни доказано ни оповргнути.

Ljube

12.11.2020. 01:12

Izrael drzao na kontroli i jedne i druge u ovom konfliktu ,,,ispitivanje dronova i nove tehnike ,a na kraju su odlucili ds puste niz vodu Jermene ,uz blagoslov Rusije .....

rale

12.11.2020. 06:56

tacno je da su albanci poreklom sa kavkaza,to sam tvrdio vise puta.na balkanu su stizali kao jeftina radna snaga,arapi su ih iznajmivali za nosenje tereta,i tu ih ostavljali,jer nije se isplatilo da ih vracaju nazad.trebalo ih je hraniti usput.kada ih se nakupilo veliki broj,nisu se mogli uklopiti sa drugim narodima a u to vreme SRBIJOM kao i vecim delom evrope vladao je CAR DUSAN;trazili su da ih negde preseli,kako bih mogli da zive izolovano od drugih naroda,dao im je jedan deo albanije mahom brdovito i planinsko i tu su nastavili da se razmnozavaju.to je bila srpska zemlja koju su kasnije oteli.anti ,i iliri su prvi naselili balkan,a to je slovenski narod,sa kojim albanci nemaju nikakve veze.to je prava istina

Menjaju istoriju a mi pristajemo

12.11.2020. 07:57

Verovatno ona dinastija Nimani sto su gradili manastire na Kosmetu. A mi u sred BGD imamo spomenik ocu azerskog precednika. Jakob smo pametno i sa uvlacenjem Srbije u Veliku Albaniju kao i naseljavanjem iskljucivo migranata muslimana. Nama se I gore sprema jer nemamo maticu drzavu.

ime poznato redakciji

12.11.2020. 08:24

Аљбанци су оно што смо већ одавно знали - деструктивно, лутајуће племе.

Kosta

12.11.2020. 13:11

У прилог овоме наводим лично искуство из дружења са Азерима који су ми управо тврдили да и данас један дио Азербејџана има назив Албанија, те су показали народну ношњу, музику и игре из тог дијела њихове земље, а све је врло-врло слично ношњи и обичајима Шиптара муслимана из племена Геге. Такође, тврде да прави Шиптари и антрополошки одговарају становницима дијела Кавказа. Ја у први мах нисам могао вјеровати у те приче Азера, али докази су били више него случајност... Управо су Геге важили као једни од највјернијих слугу Турцима-Османлијама на европским просторима. Ко је, зашто и како, довео Геге из Кавкаске Албаније на наше европске просторе, то никада није ни истраживано јер се од истине зазире. Јасно је да су се колонисти интегрисали са домаћим Епирцима, Тоскама и Цинцарима, те су им у двадесетом вијеку наметнули и свој језик као службени (Шћип), те је тако формирана нација (која себе назива Шћиптаре) и држава Албанија. Све у свему они немају никакву везу са Илирима који су насељавали просторе далеко сјеверније од данашње Албаније и који су били асимилирани много прије досељавања кавкаских колониста у доба Византије и Османлија. Уосталом, "Илири" док су постојали нису себе називали Илирима, већ су им то име касније приписали Римљани. Исти је случај са Византијцима који су себе називали Ромејима. Тако да тврдње Шиштара о илирском поријеклу дјелују сасвим провидно.

Rašo

12.11.2020. 13:25

Одлично да је неко најзад јавно написао истину о Албанцима. Недостаје последњи део како су са Сицилије дошли на Балкан. Дошли су са ромејским војсковођом Ђорђем Манијаком који их је повео као помоћни војску при његовом укључивању у династичке борбе 1043. Он је погинуо а они остали на Балкану уз одобрење Српских владара да се баве сточарством и тако плаћају накнаду за боравак!