ŠPANIJA NA UDARU OLUJE "FILOMENA": Madrid u stanju pripravnosti zbog obilnih snežnih padavina

Tanjug

09. 01. 2021. u 08:17

OBILNE snežne padavine iz oluje "Filomena" dovele su Madrid i druge delove Španije u stanje pripravnosti, ometajući saobraćaj i prisiljavajući neke regione da šalju vojnike kako bi očistili puteve koji vode do sela.

ШПАНИЈА НА УДАРУ ОЛУЈЕ ФИЛОМЕНА: Мадрид у стању приправности због обилних снежних падавина

Foto: AP

Sa prognozom snega do 20 cm za 24 sata i temperaturama od oko 0 stepeni Celzijusa, jug regije Madrid prvi put je bio na najvišem nivou pripravnosti od kada je sistem stvoren 2007. godine, javlja Rojters.

Veliki parkovi u prestonici, uključujući čuveni Retiro pored muzeja Prado, zatvoreni su iz predostrožnosti.

Pripadnici Jedinice za vanredne situacije španske vojske pomogli su u raščišćavanju puteva i infrastrukture širom zemlje, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Kastilja-La Manča, jedna od tri regije u stanju pripravnosti, zajedno sa Madridom i istočnom Valensijom, zatvorila je škole.

Sneg je zahvatio oko 280 glavnih puteva, saopštile su vlasti i zatražile od građana da izbegavaju putovanja koja nisu hitna.

Foto: AP

 

Aerodromski operater Aena pozvao je putnike da koriste metro da bi stigli do aerodroma u Madridu, a operater vozova Renfe otkazao je pojedine vožnje.

Ako se prognoze meteorologao bistine, biće snega kao što je bilo u februaru 1984. ili u martu 1971. godine.

U sredu je registrovana najniža temperatura ikada do sada zabeležena na Pirinejskom poluostrvu, sa minus 34 stepena Celzijusa koliko je izmereno na severu zemlje.

Slab sneg u Madridu pada od četvrtka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!