MERKEL PORUČILA: Nijedna zemlja, a tako ni Nemačka, nije sigurna, ako to nisu i njeni susedi

Tanjug

09. 01. 2021. u 10:58

NIJEDNA zemlja nije bezbedna od korona virusa, a tako ni Nemačka, ako to nisu i njeni prijatelji i susedi, istakla je nemačka kancelarka Angela Merkel.

МЕРКЕЛ ПОРУЧИЛА: Ниједна земља, а тако ни Немачка, није сигурна, ако то нису и њени суседи

Foto AP

Merkelova je izrazila uverenje da je bila dobra odluka da se vakcina nabavlja u zajedničkom procesu preko EU.

-Virus koji nas sve pogađa ne može biti pobeđen od jedne zemlje same. Nijedna zemlja, a tako ni Nemačka ne bi bila sigurna od virusa, ako to nisu njeni prijatelji i susedi - podvukla je ona.

Merkel je, u nedeljnom obraćanju, ocenila da će se trezvenost i predostrožnost isplatiti.

Takođe je ukazala da će naredne nedelje zime biti najteže u pandemiji.

Produžene i pooštrene mere su, prema njenim rečima, ključne u borbi protiv korona virusa.

Istovremeno, naglašava, da postoji povod za opravdanu nadu u poboljšanje početkom vakcinacije u Nemačkoj.

-Lekari i ostalo medicinsko osoblje radi u mnogim bolnicama do iscrpljenja. Takođe I ono što čujemo o mutaciji virusa ne čini zabrinutost manjom, već naprotiv. Cilj, zbog toga, mora biti da jasno smanjimo broj novoobolelih, kako bi zdravstvene ustanove ponovo bile u stanju da trasiraju kontakte - objasnila je Merkel.

Istakla je da što se sada doslednije deluje, to će brže biti uspostavljena kontrola nad situacijom i kraće će biti vreme života uz ograničenja.

Naglasila je da se trezvenost i paženje jednih na druge isplati.

Najavila je ubrzanje tempa vakcinacije, izražavajući uverenje da će biti dovoljno vakcina kako bi svako u Nemačkoj dobio mogućnost da se vakciniše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!