OVAJ TAJNI SASTOJAK IM DAJE NEODOLJIV UKUS KAKAV DO SAD NISTE OKUSILI: Najmekše i najsočnije krofne koje ćete probati

Novosti online

13. 03. 2024. u 14:00

DEFINITIVNO najbolji recept za neodoljive i vazdušaste krofne, od čijeg opojnog mirisa polazi voda na usta. A tek kada ih probate, nećete moći da ih se zasitite.

ОВАЈ ТАЈНИ САСТОЈАК ИМ ДАЈЕ НЕОДОЉИВ УКУС КАКАВ ДО САД НИСТЕ ОКУСИЛИ: Најмекше и најсочније крофне које ћете пробати

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 500 g glatkog brašna

* 1 kesica kvasca
* 200 ml mlakog mleka
* 30 g šećera
* 1 vanilin šećer
* 1/2 praška za pecivo
* 2 kašičice ruma, po izboru
* 4 žumanca
* 1/2 rendane smrznute pomorandže
* 5 g soli
* 80 ml ulja

Foto Shutterstock

Priprema:

Testo dobro zamesiti pa oblikovati u loptice veličine koju želite, otprilike oko 60 do 70 g.

Zagrejati ulje, pa čim krofne ubacite, smanjite temperaturu i tako ih pržite do kraja.

Filujete po vašem izboru.

Foto Shutterstock

(Stil)

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!