DOMAĆI HLEB KAO ISPOD SAČA: Ovako nešto se ne može kupiti u pekari ili prodavnici - zdravo i ukusno

Novosti online

23. 09. 2023. u 08:33

Domaći hleb nije teško napraviti, samo precizno pratite sve instrukcijeDomaći hleb od raženog, kukuruznog i pšeničnog brašna pravi je hit, a pre svega je izuzetno zdrav i ukusan.

ДОМАЋИ ХЛЕБ КАО ИСПОД САЧА: Овако нешто се не може купити у пекари или продавници - здраво и укусно

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 500 gr pšeničnog brašna
  • 1 šolja od 2dl. kukuruznog brašna
  • 1 šolja od 2dl. raženog brašna
  • 2 pune kašičice soli
  • 30-40gr. kvasca
  • Voda po potrebi od 600-650ml

Priprema:

  • Izmešajte pšenično i raženo brašno, dodajte malo kvasca i soli pa lepo sa mlakom vodom umesite testo. Dodajte kukuruzno brašno pa sve premesite i ostavite na toplom mestu da testo nadođe. Na malo pšeničnog brašna premesite hleb, a onda stavite u posudu za pečenje i ostavite još 15 minuta da testo nadođe.
  • Pecite oko pola sata na 200 stepeni celzijusa, a onda smanjite temperaturu pa pecite još malo.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao