PRAVI SE ZA 10 MINUTA, NEMA JOJ RAVNE: Skromna pita od sira je nešto najbolje što možete da spremite za večeru, ili doručak

Novosti online

17. 11. 2023. u 19:30

AKO više nemate ideja šta da pipremite za doručak ili večeru donosimo vam jedan sjajan recept koji vam neće izbiti sav novac iz novčanika.

ПРАВИ СЕ ЗА 10 МИНУТА, НЕМА ЈОЈ РАВНЕ: Скромна пита од сира је нешто најбоље што можете да спремите за вечеру, или доручак

Foto: Free Images Pixabay

Sastojci:

500 g kora za pitu

500 g krem sira
200 g sirnog namaza
1 kisela pavlaka
2 jaja
200 ml mineralne vode
So

Još:

150 ml mleka

50 ml ulja

Foto:Jutjub/Printskrin

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje ili namažite puterom. Listove za pite i ostavite zarolane kao što ste ih dobili u pakovanju pa ih isecite na trake širine dva centimetra.

U dubljoj posudi pomešajte sir, sirni namaz, jaja, kisela pavlaka, mineralnu vodu i so. U smesu dodajte narezane trake testa. Smesu prebacite u posudu za rernu, poravnajte i stavite u rernu. Zagrejte mleko do vrenja pa mu dodajte ulje i malo soli. Nakon 30 minuta prelijte pitu mešavinom mleka i ulja pa vratite u rernu na još deset minuta.

Prijatno!

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost