HRSKAVI DOMAĆI HLEB: Mekan iznutra, a najbolje od svega je što uspeva svima
Domaći hleb je uvek bolje rešenje od kupovnog. Možda deluje komplikovano za pripremu, ali je sve poprilično jednostavno.
Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 25 g svežeg kvasca
- 1 kašika soli
- 600 g brašna
- 3 kašike ulje
Priprema:
U posudi pomešajte toplu vodu, kvasac i šećer, pa sve dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10 minuta da se aktivira. Zatim u kvasac dodajte prosejano brašno i so, pa sipajte ulje. Umesite testo. Brašno postepeno dodajte kako biste videli koliko vam je potrebno. Umesite glatko testo, pa ga nauljite. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih sat vremena.
Testo podelite na dva dela i oblikujte veknu. Stavite u posudu obloženu pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S oko pola sata.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
OSVOJIĆE VAS OD PRVOG ZALOGAJA: NAAN HLEB, dolazi iz Indije, a hrskav i poseban
08. 02. 2024. u 09:00
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)