UŠEĆERENE JABUKE: Slatkiš koji vraća u detinjstvo

Novosti online

21. 04. 2024. u 17:00

“Obučene” u sjajno, crveno, šećerno odelo, na drvenom štapiću prosto mame da se zagrizu. Za mnoge koji pamte ušećerene jabuke su slatkiš i simbol detinjstva, koji vraća u bezbrižna vremena.

УШЕЋЕРЕНЕ ЈАБУКЕ: Слаткиш који враћа у детињство

Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 7 jabuka
  • 550 g šećera
  • 180 ml vode
  • 80 g glukoznog/bombonskog sirupa
  • štapići

Priprema:

Jabuke dobro operite, pogotovu ako su voskirane. Skinite peteljke i ubrusom obrišite. Na mesto peteljki zabodite drveni štapić.

U sud sipajte šećer, vodu i glukozni/bombonski sirup. Promešajte i stavite da se kuva. Neka umereno vri oko 15-18 minuta i za to vreme nemojte da mešate. Šećer treba blago da požuti. Sklonite sa vatre, dodajte prehrambenu crvenu boju i promešajte. Uronite jabuke držeći za štapić, a onda prebacite na papir za pečenje i ostavite par minuta da se ohlade. Kada se smesa prohladi i stegne (a brzo se steže), ponovo stavite par sekundi na vatru da biste mogli sledeće jabuke da ušećerite.

Koristite što sitnije jabuke. Možete koristiti i zelene, čak je lepši kontrast s njima.

Umesto sirupa možete koristiti med ali je svakako preporuka da to bude ovaj bombonski sirup.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)