SOČNA SVINJSKA REBARCA, PRSTE DA POLIŽEŠ! Mesni specijalitet sa marinadom od meda i belog luka
Savršen izbor za ručak.
Sastojci:
- 2 kg svinjskih rebara
- 400 g meda
- 200 ml soja sosa
- 10 čenova iseckanog belog luka
- 2 kašike soli
- 1 kašika mlevenog bibera
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika mlevenog čilija
- 500 g krompira
- 300 g šargarepe
Priprema:
Rebra isecite na manje komade i stavite u plastičnu posudu sa poklopcem. Pomešajte sve ostale sastojke osim krompira i šargarepe i pola prelijte preko rebara. Istrljajte ih sa svih strana, poklopite i stavite u frižider najmanje dva sata, a najbolje da odstoje preko noći. Izvadite rebra i stavite u podmazan pleh. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite jedan sat na 180 stepeni. Tada prelijte rebra ostatkom marinade i dodajte u pleh pored njih očišćen i iseckan krompir i šargarepu (možete i bez njih). Pecite bez folije 30-40 minuta, odnosno dok meso i povrće ne omekšaju.
(Trpeza)
Preporučujemo
MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52
JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
30. 03. 2024. u 12:00
Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave
U SVETU kućne zabave, gde svaki piksel, boja i detalj čine razliku, novi Samsung televizori, nedavno predstavljeni na Unbox&Discover događaju, stupaju na scenu sa revolucionarnim inovacijama.
26. 04. 2024. u 16:00
SAD I TZV. KOSOVO HOĆE DA IMA SOPSTVENU SREBRENICU! Predsednica lažne države u perfidnoj igri optužila Beograd
PREDSEDNICA lažne države Kosovo Vljosa Osmani, i pored toga što još nisu preskočili poslednju stanicu ka članstvu u Savetu Evrope - glasanje na Komitetu ministara 17. maja najavljuje da će porodice nestalih moći da tuže Srbiju Evropskom sudu za ljudska prava za povredu prava na život njihovih najmilijih.
29. 04. 2024. u 07:00
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)