NAJBOLJI RECEPT ZA POTAŽ OD BUNDEVE: Prepun vitamina, ako se ovako jede može da bude i obrok
07. 10. 2023. u 11:02
BUNDEVA je svakako kraljica jeseni, zato prosto mora da se nađe na vašoj trpezi.
Povezane vesti
PILEĆI POTAŽ SA PRAZILUKOM I CELEROM: Savršeno kremast, koji miriše i prija u svako doba dana
Ovo je fantastična domaća verzija krem pileće supe - klasika koja prija svima.
19. 03. 2024. u 11:00
Najnovije iz rubrike
DOMAĆA PITA PUNJENA FETA SIROM I PERŠUNOM: Ovako pripremljena pita će nestati iz tepsije u tren oka
Ako pravite domaće kore za njih su vam potrebne veštine, ali to ne znači da ne treba da se upuštate u tu avanturu i da vam one neće uspeti. Predlažemo vam da napravite pitu sa feta sirom i peršunom od domaćih kora, a ona je super predlog za doručak.
20. 05. 2024. u 20:00
NAPRAVITE ZDRAV DORUČAK: Stari recept za ovsenu kašu
Ovsena kaša vam pruža svestranu osnovu koju možete dalje prilagođavati svojim ukusima.
20. 05. 2024. u 19:00
GASPAČO: Tradicionalna španska supa
Čuveni španski specijalitet, hladna supa od paradajza, osveževa kada su vrućine.
20. 05. 2024. u 18:00
RECEPT ZA GRČKI JOGURT: Uz malo truda, dobićete ga u kućnoj varijanti, a odličan je
Grčki jogurt možete dodavati raznim jelima, obogatiti ga voćem, medom ili jesti samostalno.
20. 05. 2024. u 16:00
MILKA TORTA: Kremasto uživanje za sva čula
Donosimo vam najbolji recept za milka tortu, koja je veoma izdašna i ukusna.
20. 05. 2024. u 14:00
EvGenije
07.10.2023. 12:46
Sve je OK osim priče o ceđenju. Povrće se, istina, može ocediti pa onda ispasirati, ali se voda u kojoj se kuvalo mora sačuvati i vratiti u ispasirano povrće. U protivnom, pire od povrća se ne bi mogao kuvati jer je pregust i zagorio bi (potaž je upravo to, razvodnjeni pire od povrća). A može se i bez ceđenja, upotrebom štapnog miksera. Radi boljeg ukusa, u potaž od bundeve treba dodati i čašu pavlake i malo naribanog muskatnog oraščića.