TORTA KOJA ĆE SVAKOGA ODUŠEVIT: Novogodišnja jelka od palačinki, a pravi se nikad lakše
Torte koje izgledaju kao da su ih pekli čuveni poslastičari, a koje se lako prave su san svake domaćice. Napravite tortu za koju vam treba pola sata i 500 dinara. Glavni sastojci su palačinke, voće i slatka pavlaka.
Najlakši recept za najlepšu novogodišnju tortu, a pravi se od palačinki, slatke pavlake i voća. Za njenu pripremu nije potrebno više od pola sata, a izgleda kao iz najlepših prodavnica. Od palačinki možete da napravite i čuvenu francusku tortu, a naš predlog je da ovu poslužite za Novu godinu.
Potrebno:
* 1 jaje
* 100 ml jogurta
* 60 ml mleka
* 95 g brašna za kolače
* 5 g praška za pecivo
* par kapi zelene boje
Za fil:
* 200 ml slatke pavlake
* jagode
* borovnice
Recpet za tortu u obliku jelke sa palačinkama:
Umutite jaja sa šećerom, pa sipajte jogurt i mleko. Lepo sjedinite, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umutite i sipajte par kapi zelene boje i promešajte. Ispržite deblje palačinke različitih veličina (od većih ka manjim). Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa premažite najveću palačinku i poređajte jagode presečene na bola i borovnice. Preko stavite drugu po veličini palačinku i premažite slatkom pavlakom i poređajte voće. Tako ređajte palačinke dok ne stignete do najmanje, a između filujte slatkom pavlakom i voćem. Poslednju palačinku premažite umućenom slatkom pavlakom i na sredinu stavite celu jagodu. Na kraju tortu pospite šećerom u prahu.
(StvarUkusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TRADICIONALNO JELO KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Slana sarma torta idealna za slave
09. 12. 2023. u 11:00
PREDJELO ZA DECEMBARSKE DANE: Čuvena begova čorba sa kurkumom
09. 12. 2023. u 14:56
NAJBOLjI POSNI RUČAK SA KISELIM KUPUSOM: Podvarak sa suvim šljivama
08. 12. 2023. u 14:35
SLAVSKA SALATA SA RIBOM I CVEKLOM: Neverovatna zamena za rusku salatu
08. 12. 2023. u 16:00
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)