MOŽETE DA GA NAPRAVITE I U POSNOJ VERZIJI: Najjednostavniji recept za čokoladni kolač, sigurni smo da će vam se dopasti
Ako volite da jedete kolače, čokoladni sigurno spada u vaše omiljene. Oni se uglavnom jednostavno pripremaju, a sada vam donosimo savršen recept za čokoladni kolač bez pečenja.
Sastojci:
- 1 l mleka (može biljno)
- 12 g biljnog želatina
- 200 g čokolade (može posna)
- Za glazuru:
- 200 g čokolade (može posna)
- 30 ml ulja
- 100 g kikirikija
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, a kada se ono zagreje dodajte želatin i seckanu čokoladu. Kuvajte dok se čokolada ne otopi i dok se sastojci lepo ne sjedine.
Sipajte fil u vatrostalnu posudu, pa pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 2 sata.
Napravite glazuru:
U šerpi istopite ulje i čokoladu, pa dodajte seckani kikirki i lepo promešajte.
Kolač izvadite iz vatrostalne posude i stavite ga na rešetku. Ispod rešetke stavite tacnu i prelijte čokoladnom glazurom. Ohladite još 10 minuta, pa secite.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PARADA POBEDE U MOSKVI: Putin - Naše strateške snage u stanju borbene pripravnosti (FOTO/VIDEO)
POVODOM godišnjice pobede nad fašizmom u Moskvi je danas održana Parada pobede.
09. 05. 2024. u 08:46 >> 09:22
RUČAK VUČIĆA I SIJA U SLIKAMA: "Ovo je vaša kuća"
PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani ručak u čast predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegove supruge profesorke Peng.
08. 05. 2024. u 18:49
TRAGIČNA SMRT NAJDEBLjEG ČOVEKA: Umrla mu mama i krenuo je da se goji, vaga pokazivala 200, pa 300 kg i tu nije stao
TUŽNA priča najgojaznijeg čoveka Britanije, koga je teška sudbina navela da pronađe utehu u hrani i tako skonča svoj život.
08. 05. 2024. u 19:06 >> 19:29
Komentari (0)