STANOVNICI SRPSKE MOGU DA ODAHNU: Opadaju vodostaji svih glavnih vodotoka

Novosti online

21. 05. 2023. u 11:53

U REPUBLICI Srpskoj jutros je zabeleženo dalje opadanje vodostaja svih glavnih vodotoka, osim reke Save koja je i dalje u blagom porastu zbog protoka povišenog vodenog talasa, saopšteno je iz Javne ustanove "Vode Srpske".

СТАНОВНИЦИ СРПСКЕ МОГУ ДА ОДАХНУ: Опадају водостаји свих главних водотока

Foto: Srna

Na vodomernoj stanici u Gradišci, prema izveštaju od 9.00 časova, vodostaj reke Save iznosio je 737 centimetara, čime je premašena kota vanredne odbrane od poplava koja iznosi 730 centimetara, prenosi RTRS.

Prema rešenjima "Vode Srpske", trenutno su na snazi mere vanredne odbrane od poplava za poplavno područje Dubičke ravni i poplavno područje Lijevče polja i Srbačko-nožičke ravni.

Iz "Voda Srpske" navode da je jutros u 9.00 časova zabeleženo dalje opadanje vodostaja Une, Sane, Vrbasa, Bosne, Drine i Trebišnjice sa pritokama.

Na vodomernoj stanici u Novom Gradu vodostaj Une iznosio je 326 centimetara, što je za 63 centimetara manje nego juče u 9 sati.

Na vodomernoj stanici u Prijedoru vodostaj reke Sane iznosio je 249 centimetara, što je za 48 centimetara manje u odnosu na jučerašnje merenje u isto vreme.

BONUS VIDEO: VODA DO GUŠE: Novi snimci katastrofalnih poplava u italijanskoj regiji Emilija-Romanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave