ENERGETSKA EFIKASNOST U BIJELJINI: Grad daje 30 odsto za bolje grejanje

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

10. 08. 2023. u 20:16

U Bijeljini je danas održan je informativni sastanak na kom su svi zainteresovani sugrađani mogli dobiju odgovore na pitanja i otklone nejasnoće i nedoumice s javnim pozivom za sufinansiranje mera poboljšanja energetske efikasnosti u stambenom sektoru grada Bijeljina u vezi.

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ У БИЈЕЉИНИ: Град даје 30 одсто за боље грејање

Foto:V.Mitrić

Sastanak je bio podeljen u dva dela od kojih se prvi odnosio na uslove za predstavnike zajednica etažnih vlasnika, dok su se informacije u drugom delu pružale vlasnicima kuća.

-Radi se o pilot programu koji se realizuje zajedno sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija, a koji je usmeren, pre svega, na smanjenje zagađenja ugljen-dioksidom. Ovakve javne pozive planiramo ponavljati i u narednim godinama kako bismo kontinuirano radili na smanjenju zagađenja – rekao je Radoslav Ostojić, savetnik gradonačelnika Bijeljine.

Brojni sugrađani odazvali su se ovom sastanku, zbog čega se može zaključiti da će postojati i veliki broj prijava na ovaj javni poziv.

- Iznos kojim ove godine raspolažemo je 110.000 KM za zajednice etažnih vlasnika i 70.000 KM za kuće. Finansijski okviri za ovaj javni poziv su takvi da grad daje do 30 odsto  sredstava za zamenu postojećeg sistema grejanja, sistemom voda-voda, a maksimalno do 18.000KM za ZEV-ove i do 6.000KM za kuće. Ukoliko broj prijava koje ispune uslove poziva premaši raspoloživi budžet, grad će uložiti maksimalne napore da iznađe dodatna sredstva za ovu svrhu, poput sredstava Razvojnog programa UN-a i drugih međunarodnih donatora -  pojasnio je Ostojić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)