UMESTO REŠENJA - AGONIJA: Teške muke na bijeljinskom glavnom putu - propada zbog teških kamiona

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

16. 10. 2023. u 18:20

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović danas se uverio u katastrofalno stanje lokalnog puta Bijeljina-Batković-Klis izazvano prolaskom teretnih kamiona "Integral inženjeringa", a za potrebe izgradnje auto-puta kroz Semberiju.

УМЕСТО РЕШЕЊА - АГОНИЈА: Тешке муке на бијељинском главном путу - пропада због тешких камиона

foto v mitrić

Deonica od 4.1 kilometar od obilaznice do mesta ukrštanja budućeg auto-puta sa lokalnim putem Bijeljina-Batković-Klis  predmet je eksploatacije, zbog prolaska kamiona preduzeća koja izvodi radove.

Uz napomenu da niko nije protiv izgradnje auto-puta, te da je svima veoma važno brzo povezivanje zarad što bržeg i kvalitetnijeg prometa roba, usluga i kretanja stanovništva uopšte, Petrović je pojasnio ozbiljnost situacije u ovom semberskom selu.


Već osam meseci traju razgovori, u pokušaju postizanja dogovora, sa predstavnicima "Integral inženjeringa".  Potisivanjem ugovora sa "Autoputevima Republike Srpske", "Integral inženjering" je preuzeo obavezu održavanja i  puta L4. Podsećanja radi, put u Mesnoj zajednici Velino Selo je u jednako katastrofalnom stanju.

Kamioni prevoze preko 40 tona tereta (plus težina kamiona) i to je ono što nanosi oštećenja na putu, ogradama, fasadama kuća, što dodatno uznemirava meštane Batkovića. Gradonačelnik je naglasio da je grad Bijeljina doveden pred svršen čin, a to je pokretanje tužbe pred nadležnim sudom protiv izvođača radova zbog upropaštenog puta L4.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)