"U KOM SVETU ON ŽIVI?" Šmit nema više opcija, osim da napusti BiH

Tanjug

03. 11. 2023. u 14:30

DELEGAT u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević izjavio je danas da Kristijan Šmit nema više opcija, te da mu je na raspolaganju samo napuštanje BiH.

У КОМ СВЕТУ ОН ЖИВИ? Шмит нема више опција, осим да напусти БиХ

Foto: Epa

- Šmit treba da shvati da nije visoki predstavnik i tu su stvari jednostavne. Kaže da predsednik Republike Srpske i srpski član Predsedništva žive u nekom izolovanom svetu. U kakvom svetu to on živi - upitao je Kovačević u izjavi za RTRS.

Istakao je da su Milorada Dodika i Željku Cvijanović izabrali građani i da oni imaju demokratski mandat i legitimitet, što Šmit nema.

- Šmit je neko ko je u BiH zalutao. Iz svega onoga što je rekao i jutros, a i što je napisao u izveštaju, koji je poslao SB UN, jer nije visoki predstavnik, da bi ga tamo prezentovao, vidi se da ima jedno potpuno nerazumevanje sitacije.

Kaže kako vladajuća koalicija u Srpskoj vodi nekakvu ludačku politiku i zalaže se za hipotetički izvorni Dejton. Gospodine Šmit, u izvornom Dejtonu piše da Šmit nije visoki predstavnik - rekao je Kovačević komentarišući Šmitovo gostovanje na BHRT gde je rekao da Dodik i Cvijanovićeva žive u nekom izolovanom svetu gde nisu svesni šta su problemi.

Jedina opcija, ponovio je Kovačević, jeste da Šmit napusti BiH i da pruži minimalnu šansu da ova zemlja rešava sama svoje probleme.

- Vidimo da je govorio da je potrebno da unutrašnji faktori u BiH sami rešavaju svoje probleme. To jeste ono što treba raditi. Prvi put se slažemo sa njim, a jedino što on treba, jeste da ode odavde - naveo je Kovačević.

BONUS VIDEO: IDEMO U DRUGO POLUVREME: Premijerka dala podršku listi SNS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)