TUŽILAŠTVO U TREBINJU PODIGLO OPTUŽNICU: Ginekolog i babica optuženi zbog pada bebe u Foči

S. MIŠLjENOVIĆ

04. 12. 2023. u 20:20

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Trebinju podiglo je optužnicu protiv medicinskog osoblja Univerzitetske bolnice u Foči kojima je 19. avgusta prošle godine nakon porođaja ispala beba J. V. iz Trebinja i zadobila teške povrede glave.

ТУЖИЛАШТВО У ТРЕБИЊУ ПОДИГЛО ОПТУЖНИЦУ: Гинеколог и бабица оптужени због пада бебе у Фочи

bolnica Foča foto bolnicafoča

Optuženi su šef Odeljenja ginekologije i akušerstva UB Foča Vladimir Čančar, i babica tog odeljenja Biljana Kulić. Na teret im je stavljeno krivično delo nesavesno pružanje lekarske pomoći. Radi se o nehatnom krivičnom delu i ukoliko se dokaže krivica Čančaru i Kulićevoj preti kazna od jedne do osam godina zatvora.

U odnosu na specijalistu pedijatrije dr Vladimira Turuntaša istraga je obustavljena jer je, kako saznajemo, utvrđeno da se u njegovom postupanju u ovom slučaju ne stiču obeležja krivičnog dela.

U optužnici se navodi da se Kulićeva kao zdravstveni radnik, a Čančar kao lekar nisu pridržavali pravila lekarske struke pri pružanju medicinske pomoći čime su prouzrokovali pogoršanje zdravstvenog stanja pacijenta, usled čega je nastupila teška telesna povreda J. V.

Priznali krivicu za mito

DOKTOR Vladimir Čančar i medicinska sestra Gordana Sokolović su sporazumno priznali krivicu za primanje mita. Prema sporazumu, Čančar će biti osuđen na šest meseci zatvora i kaznu od 20.000 KM, a Sokolovićeva na uslovnu kaznu od šest meseci, sa rokom provere od tri godine.

Tužilaštvo nije aboliralo ni oca bebe Danijela Vesića koji je osuđen na novčanu kaznu od 5.000 KM zbog davanja mita.

Podsetimo, radi se o članovima medicinskog tima koji su 19. avgusta 2022. u 8.20 porodili Jovanu Vesić posle kojeg je njena tek rođena devojčica J. V. pala na pod. Beba je zadobila povrede glave, obostranu frakturu lobanje i hematom.

Ukazana joj je pomoć, ali se njeno zdravstveno stanje ubrzo pogoršalo zbog čega je upućena u sarajevski Klinički centar, gde je hitno operisana. Od tada beba se uspešno oporavlja, ali i dalje ide na redovne lekarske kontrole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)