PODRŠKA PREDUZETNIŠTVU: Potpisan ugovor između grada Bijeljine i Investicione fondacije „Impakt“

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

06. 02. 2024. u 17:16

Grad Bijeljina i Investiciona fondacija „Impakt“ potpisali su ugovor o partnerstvu na realizaciji programa podrške preduzetništvu kroz IMPAKT Inkubator poslovnih ideja u bijeljinskom kraju, na osnovu kog je predviđen nastavak saradnje započete 2018. godine

ПОДРШКА ПРЕДУЗЕТНИШТВУ: Потписан уговор између града Бијељине и Инвестиционе фондације „Импакт“

Foto: V.Mitrić

Vrednost ovogodišnjeg preduzetničkog programa iznosi 70.000 konvertibilnih maraka, od čega će grad  da obezbedi 50.000, a „Impakt“ 20.000 KM. Maksimalni iznos koji preduzetnik može da dobije u okviru ovog programa je 5.000 KM. Pare  će biti izdvojene za grantove, a troškovi obuke, promocije i mentorstva nisu uključeni u taj iznos.

Prilikom potpisivanja ugovora, Senaid Đozo iz „Impakta“ je istakao da su od osnivanja podržali preko 500 poslovnih poduhvata, od čega je finansijsku podršku dobilo više 400 poduhvata.

- Važno je da je održivost ovih biznisa u prvih godinu dana 98-99 odsto, a dugoročno  više od 90 odsto, a u nekim lokalnim zajednicama održivost je i 100 odsto. U Bijeljini radimo već šestu godinu i do sada je u inkubator ušlo više od 150 preduzetnika. Posebno nas raduje što u strukturi preduzetnika imamo 30 odsto biznisa koji su u sektoru proizvodnje - istakao je Đozo i najavio da će za ovu godinu javni poziv biti otvoren od jula do kraja avgusta, uz poziv svim  Bijeljincima koji imaju biznis-ideju da se prijave za učešće.


U Bijeljini je od početka saradnje sa „Impaktom“ finansijski podržano 39 poslovnih poduhvata, od kojih većina uspešno do danas uspešno posluje. Kako bi se pružila dodatna podrška i osiguralo da novi biznisi opstanu na tržištu.

- Podrška preduzetnicima na početku njihovog preduzetničkog puta je izuzetno značajna, možda i najvažnija kako bi im se dao jetar u leđa, a njihove poslovne ideje dobile zamajac. Vjerujemo da mladi ljudi i u biznisu, kao i u drugim sektorima društva, često budu najhrabriji pokretači promena, pa ćemo zato sa zadovoljstvom sa Fondacijom „Impakt“ nastaviti saradnju i ove godine - poručila je gradski menadžer Tatjana Pantić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave