IZRUČITE BEGANOVIĆA: Porodice srpskih žrtava obratile se ambasadoru SAD u BiH

S. MIŠLjENOVIĆ

28. 02. 2024. u 08:20

PREDSEDNIK Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić uputio je pismo Ambasadi SAD u BiH i ambasadoru Majklu Marfiju, zahtevajući da učine sve da iz Amerike bude isporučen Almir Beganović, zbog učešća U brutalnom mučenju i ubistvu Nenada Rankića.

ИЗРУЧИТЕ БЕГАНОВИЋА: Породице српских жртава обратиле се амбасадору САД у БиХ

Foto: Printskrin RTRS

Kojić je ukazao da u američkoj državi Juti živi i radi Beganović, koji je učestvovao u ubistvu Rankića, i u prilogu dostavlja i fotografije ubijenog. Naglasio je da je Rankića zajedno sa Beganovićem mučio i Kemal Mehmedović za koga tvrdi da je "odsecao srpske glave po Podrinju, odnosno na području Srebrenice i Bratunca i kao trofeje ih nosio Naseru Oriću".

- Zauzvrat je kao nagradu dobijao džak brašna. Dakle, u ratu je srpska glava vredela džak brašna što je više nego monstruozno. Nadam se da ćemo se bar u ovoj mojoj konstataciji složiti - naveo je Kojić u pismu.

Zverstva

OD Majkla Marfija se traže da deportuju Beganovića kako bi odgovarao za sva zverstva koje je učinio nad Srbima.

- Ukoliko se oglušite, za nas ćete biti u istoj ravni kao i Beganović, jer onaj ko krije ubicu za nas je saučesnik, a vi kao ambasador ćete biti najodgovorniji što se taj zlikovac i dalje nalazi na slobodi - naglasio je Kojić.

Napomenuo je da su obojica pobegla iz BiH, samo što je Mehmedović sada u Austriji, a Beganović pod skutama SAD, gde je slobodan čovek, a zapravo je ubica i potencijalna opasnost po SAD.

- Mi smo za vas i vašu državu genocidan narod, jer stalno potencirate kako se desio genocid u Srebrenici, a nikada niste obišli nijedan grob ubijene srpske dece, staraca, trudnica, civila. Genocid je učinjen nad nama, ma koliko to negirali - naglašeno je u pismu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave