SUPRUGU POLIO BENZINOM I ZAPALIO: Stanivukoviću potvrđeno 25 godina zatvora

S. MIŠLjENOVIĆ

29. 02. 2024. u 05:00

VRHOVNI sud RS odbio je žalbu odbrane Branislava Stanivukovića (46) iz Kukulja kod Srpca i pravosnažno ga osudio na 25 godina zatvora zbog zverskog ubistva nevenčane supruge Milice Marinković (33), koju je polio benzinom i zapalio.

СУПРУГУ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО: Станивуковићу потврђено 25 година затвора

Foto: D.Pozderović i privatna arhiva

Radi se o trećestepenoj presudi, budući da je Vrhovni sud u januaru 2023. delimično uvažio žalbu odbrane i smanjio kaznu sa 30 na 25 godina zatvora.

Zločin se dogodio 20. jula 2020. u Aleksandrovcu kod Laktaša. Stanivuković je naočigled Miličine kćerke Slađane, suprugu polio benzinom i zapalio. Nesrećna žena je zadobila opekotine 2. i 3. stepena po glavi, leđima i obe ruke. Hospitalizovana je u UKC RS gde je podlegla posle 13 dana.

Stanivuković je od 2010. zlostavljao Milicu, tukao je i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome. Kada je Milica, tokom 2012. uspela da pobegne kod majke u Austriju, optuženi je zapalio kuću njenog očuha kod Laktaša. Iz straha za život svoje kćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, ona se, ipak, vratila optuženom i nastavila s njim da živi u vanbračnoj zajednici.

Dalje se pojašnjava da je 20. jula 2020. Stanivuković u jutarnjim časovima automobilom ”pežo 406” pratio Milicu i njenu kćerku na putu Mrčevci - Aleksandrovac. Kada im je prišao, izašao je iz vozila noseći plastičnu flašu, sa 1,5 litara benzina. - Oštećena je počela da beži, ali je optuženi sustigao i polio benzinom po glavi i telu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svestan da će tako prouzrokovati njenu smrt, što je i hteo - navodilo se u presudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!