MILORAD DODIK SA ČELNICIMA OPŠTINA ISTOČNE HERCEGOVINE: Putna komunikacija najznačajnije pitanje

D.Curać

20. 03. 2024. u 20:57

PREDSEDNIK Srpske Milorad Dodik sastao se u Trebinju sa gradonačelnikom tog grada Mirkom Ćurićem, i načelnicima istočnohercegovačkih opština i ministrima u Vladi Srpske. U centru pažnje bili su aktuelni problemi te regije, i mogućnosti njihovog rešavanja.

МИЛОРАД ДОДИК СА ЧЕЛНИЦИМА ОПШТИНА ИСТОЧНЕ ХЕРЦЕГОВИНЕ: Путна комуникација најзначајније питање

D. Curać

- Rešavanje problema putne komunikacije je jedno od najznačajnijih pitanja. Završetak radova na putu Ljubinje - Stolac je veoma važan, počela je izgradnja trase puta Gacko - Foča, koja je u okviru projekta tzv. brze ceste od Trebinja do Višegrada. Do kraja godine očekujemo završetak master plana za izgradnju brze ceste Trebinje - Gacko - rekao je Dodik.

Kada je u pitanju izgradnju aerodroma u Trebinju, predsednik RS je rekao da se od tog projekta nije odustalo.

- Potrebna je saglasnost Hrvatske koju još čekamo, ima tu još problema, ali od izgradnje aerodroma nismo odustali - dodao je Dodik.

Prema njegovim rečima, u narednih desetak dana, u saradnji sa Vladom RS i resornim ministarstvima, biće dostavljeni odgovori na sva postavljena pitanja iz istočne Hercegovine.

O Mostaru sa vladikom Dimitrijem

MILORAD Dodik u Trebinju se sastao i sa vladikom zahumsko-hercegovačkim i promorskim Dimitrijem. Razgovarano je o projektima koje će zajednički graditi, a posebno je bilo reči o Mostaru.

- Pričali smo najviše o Mostaru, to je jedan projekat koji je pred nama i koji treba polako završavati - naveo je vladika Dimitrije.

- Hercegovina je u fokusu Vlade RS i do sada su rešeni brojni kapitalni projekti. Podržaćemo izgradnju i kongresnog centra u Trebinju, a pomoći ćemo i ostalim opštinama regije - rekao je Dodik.

Načelnik Berkovića Nenad Abramović rekao je da je ovo prvi sastanak na ovom nivou od 2013, i istakao da se nada će ovo postati praksa.

- Berkovići će dostaviti listu problema i očekujemo u aprilu da predstavnici Vlade dođu da o tome direktno razgovaramo - poručio je Abramović.

Načelnik Ljubinja Stevo Drapić ukazao je na odnos Ministarstva sporta prema istoku Srpske, gde je na 20 miliona KM - istok Srpske dobio nula maraka.

- Predsednik Dodik je obećao da će Odbojkaškom klubu Ljubinje biti pomognuto sa 50.000 KM - istakao je Drapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave