DODIK: ŠKOLUJEMO PATRIOTE: Na centralnoj svečanosti u Banjaluci obeležen Dan policije RS

S. MIŠLjENOVIĆ

04. 04. 2024. u 20:51

POLICIJA Republike Srpske je ponos naroda i Republike, garant je mira, stabilnosti i bezbednosti.

ДОДИК: ШКОЛУЈЕМО ПАТРИОТЕ: На централној свечаности у Бањалуци обележен Дан полиције РС

D. Curać

Policiji RS veruju narod i sve strukture vlasti. Policija RS ima zapažene rezultate, a takvi su bili i za vreme odbrambeno-otadžbinskog rata. Značajan broj policajaca dao je živote za slobodu, poručio je Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, u četvrtak, na centralnoj svečanosti povodom Dana policije RS, upriličenom u kasarni Zalužani u Banjaluci.

Dodik je poručio da je Republika Srpska stabilna i da se od policajaca očekuje da sačuvaju mir:

- Ponosan sam što sam deo generacije koja nije dala da se policija prenese na nivo BiH. Školujemo patriote koji su spremni da brane slobodu na ovim prostorima - naveo je Dodik.

Ministar unutrašnjih poslova RS, Siniša Karan poručio je da je policija Srpske nastala i razvijala se sa Republikom i da svaki dan doprinosi da Srpska bude stabilno i mirno mesto za život. On je istakao da bezbednost nije poklon, već rezultat svakodnevnog rada oko 7.200 pripadnika MUP, od kojih 5.500 policajaca koji su na sebe preuzeli veliki teret i odgovornost.

- Bezbednost je danas privilegija koju imamo, zahvaljujući njihovom marljivom radu - naglasio je Karan.

Odlikovan general Mojsilović

Ministar unutrašnjih poslova RS, Siniša Karan, povodom Dana policije Srpske, odlikovao je načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića Zlatnim znakom policije za uspešnu saradnju. Srebrnim znakom policije odlikovan je Tomislav Mihalić iz EVROPOL-a za iskazani nivo profesionalnosti i saradnje u međunarodnim akcijama.

On je dodao i da je MUP Srpske, uz podršku institucija, mnogo ulagao u obuku i stručnu osposobljenost svojih pripadnika, jer tako ulažu u budućnost i bezbednost RS.

- Suočavamo sa smenom generacija. Jedni odlaze u zasluženu penziju, a dolaze nove generacije. Od novih generacija očekujemo da sačuvaju ono što su njihovi prethodnici sagradili i sačuvali. I mnogo više od toga - da budu još bolji, da postupaju zakonito i profesionalno, poštujući prava i slobode svih građana! Tako će najbolje služiti svojim građanima i našoj Republici - naglasio je Karan.

Srpski član Predsedništva BiH, Željka Cvijanović, poručila je da je Policija Republike Srpske stub njene državnosti, garancija opstanka i zaštite ustavnog poretka, života i imovine građana.

- Beskrajno smo na tome zahvalni pripadnicima Policije koji predano rade i ispunjavaju važnu misiju - rekla je Cvijanovićeva.

Dan Policije RS, 4. april, obeležen je i u svim opštinama i gradovima širom Republike Srspke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?