SIJARTO POSLAO MOĆNU PORUKU U BANJALUCI: Bez stabilne Republike Srpske nema stabilnosti na zapadnom Balkanu (VIDEO)

Novosti online

04. 04. 2024. u 21:58

MINISTAR spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto rekao je za RTRS da je politička strategija Mađarske da vodi odgovornu dobrosusedsku politiku koja podrazumeva da bez brzog razvoja i stabilne Republike Srpske celokupni region zapadnog Balkana ne može biti stabilan niti se može razvijati.

СИЈАРТО ПОСЛАО МОЋНУ ПОРУКУ У БАЊАЛУЦИ: Без стабилне Републике Српске нема стабилности на западном Балкану (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Zbog toga smatramo da je podrška Republici Srpskoj u najboljem interesu Evropske unije - rekao je Sijarto, dodajući da je nedvosmislena podrška Mađarske Srpskoj.

Sijarto je naglasio da bi politički pristup članica EU prema zemljama zapadnog Balkana trebalo da počiva na uvažavanju i poštovanju, a ne na kritici, pritiscima i pretnjama liderima i državama.

On je istakao da su mađarska preduzeća, koja će sutra učestvovati na Ekonomskom forumu u Banjaluci, zaintresovana za ulazak na tržište Republike Srpske koje ima veoma dobre uslove za investiranje i poslovanje.

- Dvije vlade imaju dobre odnose, nema otvorenih pitanja između Mađarske i Srpske i to je veoma važno za ulazak ovih preduzeća na tržište Srpske - naglasio je Sijarto, dodajući da dobri odnosi počivaju i na ličnim odnosima predsednika Srpske Milorada Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

Sijarto je rekao da je Republika Srpska veoma pouzdan partner sa kojim poslovanje ima smisla i sa kojim nema iznenađenja u saradnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave