MUKE ŽITELJA SELA ZATURENOG IZMEĐU SRBIJE I BiH: Ne mogu ni na posao, da dignu pare, niti kod lekaran

A. ROVČANIN

10. 07. 2020. u 17:00

ZBOG toga što teritorijalno i administrativno pripada opštini Rudo u BiH, a mnogo je bliže Priboju, pa većina meštana ima srpsko državaljanstvo, a samim tim i zdravstvene kartone u Domu zdravlja grada na Limu, selo Mokronozi se može definisati i kao ovovremeni "čardak ni na nebu, ni na zemlji"!

МУКЕ ЖИТЕЉА СЕЛА ЗАТУРЕНОГ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И БиХ: Не могу ни на посао, да дигну паре, нити код лекаран

Foto: A. Rovčanin

- Mi smo živote vezali za Srbiju, gde zarađujemo koru hleba i lečimo se, a sada ne možemo nigde, ni po namirnice, koje nam niko drugi ne može da donese - veli meštanin Radoje Bogdanović.

U Mokronozima, pritom, veliki broj žitelja čine stari i bolesni, pa su mnogi ljudi uplašeni da, ako u pandemiji dođe do više smrtnih slučajeva, pokojnike neće moći da sahrane po svim običajima...

- U Priboju primamo penziju, imamo pravo na lečenje, kupujemo hranu za sebe i stoku, ali nam ne daju - očajan je Milosav Milanović kojeg od graničnog punkta sa Srbijom deli samo pola kilometra, a od Rudog čak 30.

Mlađi stanovnici, među kojima je i Mika Radović, rade u Priboju i strepe da će sada ostati bez posla, a tako i jedinog izvora prihoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!