KORONA U MANASTIRU DONJA BIŠNJA KOD DERVENTE: Zaraženo 15, a 40 vernika u izolaciji

N. Đurić

13. 07. 2020. u 16:02

MANASTIR posvećen Pokrovu Presvete Bogorodice u Donjoj Bišnji, nadomak Dervente, novi je klaster, odnosno žarište korona virusa na području ove opštine, nakon što se u krugu ove svetinje zarazio jedan od monaha.

КОРОНА У МАНАСТИРУ ДОЊА БИШЊА КОД ДЕРВЕНТЕ: Заражено 15, а 40 верника у изолацији

Foto: Ninko Đurić

Ukupno je zaraženo 15 osoba, a njih više od 40 je u izolaciji.

Ovo je, za „Novosti“, danas potvrdio Mirko Šaran, direktor derventskog Doma zdravlja, izrazivši uverenje da je, ipak, epidemiološka situacija u ovoj opštini, pa i u manastiru u Bišnji, pod kontrolom i da nema mesta panici.

- Srećom, vernici su bili samoodgovorni jer su odmah adekvatno reagovali, nakon što su imali simptome ili kontakte sa zaraženima. Tačno je da je petnaestak ljudi zaraženo, a nešto više od 40 u izolaciji. Naše procene su da klaster iz manastira još pomalo tinja. Od pre desetak dana, kada je buknulo i kada smo u jednom danu imali šestoro pozitivnih, sada nam se svakodnevno javljaju dvije do tri osobe. Očekujemo, odnosno cenimo da ne samo neće doći do eksplozije zaraze, već da ćeemo u narednih četiri-pet dana staviti tačka na ovu nemilu priču - optimista je Šaran.

Kako „Novosti“ saznaju, sve je počelo kada se na jednom skupu u manastitu našao i jedan, kako se pokazalo, zaraženi svršeni student bogoslovije, sa derventskog područja. Potom se zarazio jedan od monaha, pa je klupko zaraze počelo da se odmotava na vernike i one koji su sa njima imali kontakte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!