RS TRAŽI SANKCIJE ZA SLUŽBENIKA MINISTARSTVA INOSTRANIH POSLOVA BiH: Bisera ćuti dok Pašić vređa Srbe!

S. MIŠLjENOVIĆ

09. 09. 2020. u 10:45

MINISTARKA inostranih poslova BiH Bisera Turković, kadar SDA, uporno ignoriše sve skandalozne poteze bošnjačkih kadrova iz tog ministarstva, a pogotovo ako se odnose na vređanje Srba.

РС ТРАЖИ САНКЦИЈЕ ЗА СЛУЖБЕНИКА МИНИСТАРСТВА ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА БиХ: Бисера ћути док Пашић вређа Србе!

Foto Avaz

Poslednji u nizu skandala koji prolazi bez reakcije je istup savetnika u MIP BiH Mirze Pašića, koji je na svom linkedin-profilu, objavio poruku u kojoj proklinje Bošnjake koji sa Srbima prave savezništva, ističući da "na taj način svoj narod vode u smrt", aludirajući na dešavanja u Crnoj Gori.

Odgovor od Bisere Turković na ovako ponašanje bošnjačkih kadrova zatražio je zvanično poslanik DNS u Parlamentu BiH, koji je uputio pismo ministarki u kojem traži da se javno ogradi od govora mržnje.

- Očekivao sam da se gospođa Turković javno ogradi od govora mržnje i širenja nacionalne netrpeljivosti, i kaže da je pokrenula disciplinski postupak. Pošto to nije učinila, primoran sam da joj se pisano obratim jer je ovakvo ponašanje nedopustivo i očekujem zvaničan odgovor - kaže Nešić.

On kaže da je ministarki uputio nekoliko pitanja i traži odgovore zbog čega Pašić nije sankcionisan za skandalozne poruke.

Foto D.Pozderović

Nenad Nešić

- Očekujem da će kao ministar i najodgovornije lice u Ministarstvu podneti krivičnu prijavu protiv gospodina Pašića jer je izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje, razdora i netrpeljivosti krivično delo iz KZ BiH za koje je predviđena zatvorska kazna od tri meseca do tri godine zatvora - poručio je Nešić.

Nenad Stevandić, predsedavajući Srpskog kluba u Parlamentu BiH kaže da će RS spremiti jedinstven odgovor na ponašanje Turkovićeve, jer očigledno su kadrovi SDA prevrššili svaku meru u vređanju Srba.

- Ako Turkovićeva misli da Srbi neće biti jedinstveni u odbrani od napada iz njenog resora, onda se grdno vara - poručuje Stevandić.

Nenad Vuković, potpredsednik PDP, kaže da "što je više Mirza Pašića, to je manje BiH".

On je kaže da je srpskom narodu, kao i bošnjačkom, Ustavom zagarantovana konstitutivnost, da su oba naroda upućena na međusobnu saradnju i dobre odnose.

- Zbog toga je veoma drsko i nepristojno da jedan državni službenik u zajedničkim institucijama, komentarišući političke prilike u drugoj zemlji, javno proklinje Bošnjake koji prave politički dogovor sa Srbima jer ih tobože vode u smrt - smatra Vuković.

Foto: Printskrin

Ministarstvo inostranih poslova

POTPIRIVANjE NETRPELjIVOSTI

MOŽDA bi bilo pošteno da Mirza Pašić skine diplomatsko odelo i obuče dres neke probosanske političke partije koja baštini snove o državi po meri jednog naroda - kaže Nenad Vuković i dodaje da je neverovatno da ni predstavnici međunarodnih institucija ne reaguju na ovaj incident čime se potpiruje nacionalna netrpeljivost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!