PROBIJENI PUTEVI DO BJELAŠNICE: Zavejana sela "oslobođena" nanosa, obezbeđen uredan pristup saobraćajnicama (FOTO)

V. Mitrić

10. 01. 2021. u 10:15

VEĆ NEKOLIKO dana zajedničkim naporima opštinskih službi u Trnovu, javnih i privatnih preduzeća, organizacija i građana na Bjelašnici se vodi borba sa velikim snežnim nanosima, a kako bi se uspostavilo normalno funkcioniranje života na prostorima ove opšine u Kantonu Sarajevo, rečeno je „Novostima“ u lokalnoh vlasti u Trnovu.

ПРОБИЈЕНИ ПУТЕВИ ДО БЈЕЛАШНИЦЕ: Завејана села ослобођена наноса, обезбеђен уредан приступ саобраћајницама (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Snežni prekrivač koji je, prema zvaničnim merenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda ovih dana dosezao i do 169 centimetara, a ponegđe su nanosi bili i značajno viši, pretio je potpunom paralizacijom života na ovom području.

Kako bi se izbegao takav scenario i proglašenje stanja elementarne nepogode, odnosno, pre svega, očuvala komunikacija, nesmetano dopremanje namirnica u bjelašničkim selima, ali i pristup privrednim, turističkim kapacitetima i, posebno, skijaškim stazama na Bjelašnici, održan je sastanak predstavnika Opštine Trnovo, ZOI '84, Policijske uprave Hadžići, Policijske stanice u Trnovu, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, predstavnika preduzeća i organizacija koje rade na održavanju puteva u ovom kraju, kao i drugih aktera.

Kako su potvrdili iz Opštine Trnovo, zacrtani ciljevi su ostvarenim velikim naporima i zalaganjima svih aktera. Posebno je naglašena briga o lokalnom stanovništvu, ali  i pos etiocima Bjelašnice.

U tom smislu, uspostavljena je nesmetana komunikacija sa svim selima. Istovremeno i prostor platoa Babinog dola se intenzivno održava kako bi se omogućilo funkcioniranje turizma i sportskih aktivnosti ovdašnjih ljudi  i turista.

U narednim danima nadležne strukture najavljuju nastavak intenzivnih delovanja kako bi se očuvale nesmetane aktivnosti na području Bjelašnice, odnosno Trnova.

Opštinski čelnici  zahvaljuju se svim akterima koji su dali doprinos kako bi se očuvalo normalno funkcioniranje života na Bjelašnici i prostorima ovo opštine Trnovo u ovom periodu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!